-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vilniaus rajone sulaikytas 4 milijonų litų vertės cigarečių krovinys ir septyni kontrabandininkai

Gavę anoniminį pranešimą, Muitinės kriminalinės tarnybos pareigūnai antradienio vakarą Vilniaus Salininkų rajone užklupo būrį asmenų iš vieno vilkiko į kitą vilkiką perkraunančių kontrabandines cigaretes. Buvo sulaikyti penki Lietuvos ir du Rusijos piliečiai bei nelegalios cigaretės, kurių vertė gali siekti 4 milijonus litų.
Sulaikytos kontrabandinės cigaretės
Sulaikytos kontrabandinės cigaretės / MKT nuotr.

Antradienio vakarą, sulaukę pranešimo muitinės nemokamu pasitikėjimo telefonu (8 800 555 44), pareigūnai nedelsdami nuvyko patikrinti vienos iš sostinės Gamyklos gatvėje esančių krovininių automobilių saugojimo aikštelių. Pilietiškas asmuo muitininkams pranešė ten pastebėjęs įtartiną veiklą.

Apie 19 val. vakaro netikėtai pasirodę minėtoje aikštelėje (priklausančioje vienai iš Lietuvoje registruotų transporto įmonių) muitinės kriminalistai ten užklupo būrį besidarbuojančių asmenų. Šešetas vyriškių iš krovininio vilkiko į kitą mašiną perkrovinėjo rusiškų cigarečių „Jin Ling“ dėžes.

Abu vilkikai buvo pastatyti vienas prieš kitą, puspriekabės galu į kito puspriekabę, kad kuo mažiau pašalinių galėtų matyti krovimo darbus. Cigaretes, panašu, mėginta maskuoti baldų furnitūros dėžėmis,  kiekvieno vilkiko puspriekabės gale buvo sukrauta po eilę dėžių su baldų detalėmis.

Muitinės kriminalinė tarnyba praneša, kad pareigūnai dviem paroms sulaikė visus šešis asmenis. Du iš jų – Rusijos Federacijos piliečiai, likę keturi – lietuviai, Vilniaus apylinkių gyventojai. Dar vienas asmuo, siejamas su šiuo įvykiu, tą patį vakarą pareigūnų buvo sulaikytas kitoje Vilniaus vietoje.

Sulaikyti ir abu vilkikai su kontrabandos kroviniu. Pirminiais duomenimis, juose yra apie 500 tūkst. pakelių rusiškų cigarečių „Jin Ling“. Rūkalų, kurie dar skaičiuojami, vertė su privalomais sumokėti mokesčiais, kaip manoma, siekia 4 milijonus litų.

Muitinės kriminalinėje tarnyboje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis.

Nors cigaretės dar skaičiuojamos, muitininkai neabejoja, kad antradienio vakaro sulaikymas bus vienas iš didžiausių šiemet sulaikytų kontrabandos siuntų. Muitinės pareigūnai dėkoja pilietiškam asmeniui už suteiktą vertingą informaciją.

Gyventojai, turintys informacijos apie neteisėtą veiklą, nelegaliai įsigytas akcizais apmokestinamas prekes, visą parą gali skambinti nemokamu Muitinės pasitikėjimo telefonu 8 800 555 44.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius