Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus rajono policija demaskavo piratinėmis kompiuterių programomis besinaudojusią įmonę

Vilniaus rajono policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus pareigūnai gavo pranešimą, kad viena iš Maišiagalos miestelyje veikiančių bendrovių savo komercinėje veikloje naudojasi piratinėmis kompiuterinėmis programomis.
Kompiuterio klaviatūra
Kompiuterio klaviatūra / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kaip pranešė Vilniaus apskrities VPK, penktadienį apie 10.30 val. Vilniaus rajono policijos komisariato kriminalistai kartu su Lietuvos kriminalinės policijos biuro Nusikaltimų tyrimo 2-osios valdybos Intelektinės nuosavybės apsaugos skyriaus pareigūnais patikrino minėtą įmonę.

Pasak policijos, gauta informacija pasitvirtino – 4 įmonės kompiuteriuose buvo įdiegta kompiuterinė programa, kuriai atsakingi asmenys nepateikė įsigijimo dokumentų.

Vilniaus rajono policijos komisariate buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl literatūros, mokslo, meno kūrinio ar gretutinių teisių objekto neteisėto atgaminimo, neteisėtų kopijų platinimo, gabenimo ar laikymo.

Pagal įstatymus, tas, kas neteisėtai atgamino literatūros, mokslo ar meno kūrinį (įskaitant kompiuterių programas ir duomenų bazes) ar gretutinių teisių objektą arba jų dalį komercijos tikslais arba platino, gabeno ar laikė komercijos tikslais neteisėtas jų kopijas, jeigu kopijų bendra vertė pagal teisėtų kopijų, o kai jų nėra, pagal atgamintų kūrinių originalų kainas viršijo 100 MGL dydžio sumą, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius