Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus taksisto sužalojimu įtariamas Armėnijos pilietis paleistas į laisvę

Prokurorė nutarė, kad Vilniaus taksisto užpuolimu ir sužalojimu įtariamo Armėnijos piliečio suimti nėra jokio pagrindo.
Užsieniečiai nuolat skundžiasi taksi bendrovių paslaugomis Vilniaus oro uoste.
Asociatyvi iliustracija / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kaip skelbė 15min, keistas, bet pavojingas kruvinas incidentas sostinės centre įvyko antradienio popietę.

Policijos užfiksuotais duomenimis, incidentas ties Žalgirio ir Geležinio Vilko gatvių sankryža įvyko gegužės 2 d. apie 15 val. 20 min.

Konflikto metu Armėnijos pilietis (gim. 1968 m.), važiavęs „Toyota“ automobiliu, peiliu sužalojo taksi automobilio „Opel Zafira“ vairuotoją.

Taksistas varžovui mirksėjo šviesomis, vėliau apvažiavo iš dešinės pusės, tada vyrai gestais ir žodžiais pasipyko per langą, galiausiai armėnas iššoko iš „Toyota“ automobilio su peiliu.

Teigiama, kad konfliktas tarp vairuotojų kilo tiesiog gatvėje, esą armėnas per lėtai važiavo, nesilaikydamas dešinės kelio pusės. Taksistas jam mirksėjo šviesomis, vėliau apvažiavo iš dešinės pusės, tada vyrai gestais ir žodžiais pasipyko per langą, galiausiai armėnas iššoko iš „Toyota“ automobilio su peiliu rankoje.

Po incidento 25 metų taksi vairuotojui prireikė skubios medikų pagalbos dėl pjautinės žaizdos kojoje, tačiau suteikus pirminę pagalbą jam leista gydytis namuose. Moteris, taksi automobilyje buvusi kaip keleivė, nesužalota, tik patyrė emocinį sukrėtimą.

Įtariamasis 49 metų armėnas maksimaliai galimam 48 valandų terminui buvo uždarytas į areštinę, užsieniečio atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Bylą kuruojanti Vilniaus apygardos prokuratūros Vilniaus apylinkės prokuratūros 2-ojo skyriaus prokurorė Rasa Šimonė ketvirtadienį per pietus 15min pranešė, kad baigiantis sulaikymo terminui kreiptis į teismą dėl įtariamojo suėmimo nebuvo pagrindo. „Jam yra paskirtos kitos dvi kardomosios priemonės – rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir asmens dokumento paėmimas“, – sakė prokuratūros atstovė.

Ikiteisminio tyrimo pradžioje nustatytų aplinkybių pareigūnė plačiau nekomentavo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius