Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus teismas išteisino nuteistąją su pedofilija susijusioje šmeižto byloje

Vilniaus apygardos teismas antradienį pakeitė nuosprendį byloje, kurioje dėl viešų raginimų smurtauti ir šmeižimo buvo nuteisti trys asmenys: viena iš nuteistųjų išteisinta.
Nesušalti naktį padėjo statinėje sukurtas laužas
Asociatyvinė iliustracija: tariamos pedofilijos skandalas krėtė garliavą / Aliaus Koroliovo nuotr.

Byla siejama su buvusio Kauno apygardos teismo pirmininko Alberto Milinio šeima. Buvusio teisėjo įsūnis tariamos pedofilijos skandalo įkarštyje rastas miręs. Viešojoje erdvėje buvo pasirodę užgaulių komentarų apie šeimą, o miręs jaunuolis nepagrįstai sietas su pedofilais.

Pernai gruodį Kauno apylinkės teismas kaltu dėl šmeižimo pripažino Saulių Urbanavičių. Vyras viename portale po straipsniu buvo parašęs tikrovės neatitinkančią informaciją apie A.Milinį.

Jam skirta pusantrų metų laisvės atėmimo bausmė, jos vykdymą atidedant vieniems metams. Nuteistasis per tris mėnesius po nuosprendžio įsiteisėjimo dienos turėjo viešai, paskelbiant per viešas informavimo priemones, atsiprašyti nukentėjusiųjų Marijos Milinienės ir A.Milinio.

Po Vilniaus apygardos teismo verdikto nuosprendis šioje byloje įsiteisėjo. S.Urbanavičius buvo parašęs apeliacinį skundą, tačiau teismas jį atmetė.

Tuo metu Nijolę Stefaniją Vonžodienę Vilniaus apygardos teismas išteisino, nusprendęs, kad nepadaryta veika, turinti nusikaltimi požymių. Moteris taip pat buvo nubausta lygtine bausme už viešus raginimus smurtauti bei mirusiojo atminimo paniekinimą.

Danutei Tilvikienei apkaltinamasis nuosprendis dėl šmeižimo paliktas galioti. Moteriai skirta pusės metų laisvės atėmimo bausmė, jos vykdymą atidedant tokiam pačiam laikui. Per tris mėnesius po nuosprendžio įsiteisėjimo dienos, ji viešai turės atsiprašyti nukentėjusiųjų M. ir A.Milinių. Be to, moteris turės sumokėti 500 eurų neturtinės žalos atlyginimą M.Milinienei. Buvusio teisėjo žmona nepagrįstai buvo susieta su tariamu pedofilų klanu.

Šioje byloje buvo daugiau kaltinamųjų, tačiau jie buvo išteisinti ankstesniu nuosprendžiu.

Dabar jau miręs kaunietis Drąsius Kedys verslininką Andrių Ūsą, buvusią sugyventinę Laimutę Stankūnaitę ir dar kelis asmenis viešai kaltino seksualiai išnaudojus jo mažametę dukterį. A.Ūsas žuvo 2010 metų birželį, apvirtus keturračiam motociklui.

D.Kedžio viešų kaltinimų taip pat sulaukę Kauno apygardos teismo teisėjas Jonas Furmanavičius ir L.Stankūnaitės sesuo Violeta Naruševičienė buvo nušauti 2009 metų spalį. Prokurorai sako nustatę, kad nusikaltimus įvykdė D.Kedys.

Po žudynių besislapsčiusio D.Kedžio kūnas rastas 2010 metų balandį prie Kauno marių. Teisėsauga teigia, kad jis mirė nesmurtine mirtimi.

A.Ūsas dėl kaltinimų buvo išteisintas po mirties.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius