-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus teismas leido suimti įtariamuosius, galėjusius naudoti seksualinę prievartą prieš keturmetę (nuotraukos, papildyta 14.03 val.)

Vilniaus teismas sekmadienį leido suimti du įtariamuosius dėl galimo keturmetės seksualinio išnaudojimo. Įtariamieji savo kaltę neigia.
Virginijus R. teisme slėpė savo veidą
Virginijus R. teisme slėpė savo veidą / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Iš Joniškio r. į Vilnių atvykęs Virginijus R. (gim. 1981 m.) įtariamas penktadienį tenkinęs savo lytinę aistrą su nepilnamete. Jau buvo skelbta, kad penktadienio vakarą Vilniuje policija sulaikė du vyriškius, galėjusius tvirkinti arba išžaginti keturmetę. Apie galimą nusikaltimą policiją informavo mergaitės artimieji.

Vienas įtariamasis buvo sulaikytas gatvėje, kitas – Virginijus R. – vėliau pats atėjo į policiją.

Sekmadienį teisme paaiškėjo, kad Virginijus R. neigia savo kaltę. Jis yra kelis kartus teistas, niekur neregistruotas, įtrauktas į asmenų be nuolatinės gyvenamosios vietos sąrašą. Pastaruoju metu Vilniuje jis glaudėsi nuomojamame bute Lazdynų mikrorajone.

Paskutinį kartą teismas Virginijui R. buvo skyręs 6 mėn. laisvės atėmimo bausmę dėl dokumentų klastojimo. Tačiau nuo bausmės vykdymo vyriškis pasislėpė, buvo paskelbta jo paieška.

Teisme Virginijus R. sakė, kad į policiją jis atėjo susipratęs, jog yra negerai slapstytis. Tačiau kategoriškai neigė su bičiuliu naudojęs seksualinę prievartą prieš keturmetę.

Tuo tarpu prokuratūros atstovai tvirtina, kad įtarimai Virginijui R. tenkinus savo lytinę aistrą su mažamete yra grindžiami mažiausiai keturių liudininkų parodymais, kitais įkalčiais. Tiesa, prokuratūra dar laukia ekspertų išvadų, turinčių sustiprinti arba susilpninti kaltintojų pozicijas, taip pat DNR tyrimo rezultatų.

Sekmadienį teisme prokuratūra teismo paprašė Virginijų R. leisti laikyti suimtą mėnesį. Pats įtariamasis dėl suėmimo neprieštaravo. Esą jis vis tiek turi atlikti jam paskirtą 6 mėn. laisvės atėmimo bausmę.

Teismas patenkino prokuratūros prašymą ir Virginijų R. leido laikyti suimtą iki gruodžio 1 dienos.

Sekmadienį po vidurdienio teismas ėmėsi svarstyti prokuratūros prašymą dėl antro įtariamojo suėmimo.

Papildyta 13.42 val.: Sekmadienį po pietų į teismą atvežtas antras įtariamasis Raimundas K. (gim. 1969 m.) savo kaltę irgi neigė. Teisme vyriškis sakė tik matęs, kaip mergaitė verkdama atbėgo pas savo mamą ir pasiskundė, kad ją nuskriaudė.

Raimundą K. policijos patruliai, gavę pranešimą apie galimą nusikaltimą, sulaikė gatvėje.

Prokuratūra teismo prašo leidimo suimti įtariamąjį. Raimundas K. gyvena Vilniuje, jis turi darbą. Vyriškis iki šiol nebuvo teistas, tačiau vieną kartą jis buvo baustas administracine tvarka už girto pasirodymą viešoje vietoje.

Prieš kurį laiką Raimundo K. atžvilgiu buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Pats vyriškis tvirtina, kad už tai, jog neatsiklausęs nusprendė pasivažinėti kaimyno dviračiu. Vėliau jis su kaimynu susitaikė, bylą buvo nutraukta.

Papildyta 14.03 val.: Vilniaus teismas Raimundą K. leido suimti dešimčiai parų – iki lapkričio 10 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius