Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus ugniagesiai antradienį išgelbėjo du vaikus, ant dujinės viryklės nusprendusius „išsikepti“ plastikinių kaladėlių

Vilniaus ugniagesiai antradienio popiete išgelbėjo du namuose be priežiūros paliktus vaikus, kurie ant kojų sukėlė gelbėtojus ir galėjo žūti, jei ne laiku atvykę pareigūnai.
Ugniagesys gelbėtojas
Ugniagesys gelbėtojas / PAGD nuotr.

Kaip redakcija sužinojo priešgaisrinės apsaugos ir Gelbėjimo departamento Situacijų koordinavimo skyriuje, incidentas įvyko viename iš Geležinio Vilko g. daugiabučių. Sostinės gelbėtojams apie 16 val. buvo pranešta, kad iš vieno buto ketvirtame aukšte veržiasi dūmai.

Į įvykio vietą buvo nusiųstos dvi autocisternos ir autokeltuvas.

Ugniagesiams atvykus nurodytu adresu, pro buto langą veržėsi dūmai. Ugniagesiai išlaužė buto duris ir viduje rado du vaikus – 3 metų berniuką ir 5 metų mergaitė. Vaikai bute buvo vieni, suaugusieji juos buvo palikę be priežiūros.

Abu vaikai jau buvo praradę sąmonę. Jie skubiai išnešti į lauką ir perduoti greitosios pagalbos medikams. Gydytojai vaikus nuvežė į ligoninę.

Ugniagesiai teigia, kad buto savininkas kol kas nenustatyta.

Pirminiais duomenimis, incidentas įvyko vaikams nusprendus keptuvėje pasikepinti plastikinių kaladėlių. Jos išsilydė, nuo plastiko po butą pasklido gyvybei pavojingi dūmai. Ugniagesiai teigia, kad atviro degimo nebuvo, vaikus perdavus medikams, gelbėtojai išvėdino patalpas.

Buvote įvykio vietoje? Turite nuotraukų ar vaizdo medžiagos? Viską siųskite adresu 15min@15min.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius