Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus ugniagesiai trečią parą bando užgesinti degančias organines atliekas

Vilniaus ugniagesiai nuo penktadienio kovoja su gaisru sostinės pakraštyje esančios bendrovės teritorijoje, kur dega organinės atliekos.
Medis, augantis greta gaisro vietos
Gaisro dūmai / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Pirmas pranešimas apie apie gaisrą Titnago g. bendrovėje „Biastra plius“ gautas dar penktadienį iš ryto. Tąkart per kelias valandas gelbėtojai kartu su įmonės darbuotojas liepsną numalšino. Ugniagesiai teigia, kad degė didžiulė krūva organinių atliekų, iš kurių gaminamas kompostas.

Penktadienį ir šeštadienį atliekų krūvoje vis pasirodydavo dūmai, tad ugniagesiams ne kartą teko vykti į bendrovės teritoriją malšinti liepsnos.

Iškvietimą į Titnago g. ugniagesiai gavo ir sekmadienio rytą.

„Čia kaip durpės. Stebime giluminį degimą. Atrodo, kad jau užgesinai, o ugnis įsimetusi giliau. Tų atliekų labai daug, todėl po kiek laiko liepsna vėl pasirodo“, - 15min.lt žurnalistui sekmadienio rytą pasakojo ugniagesiai.

Pasak gelbėtojų, sekmadienio rytą Titnago g. gesinti gaisro buvo nusiųstos trys autocisternos.

„Bendrovė žadėjo atsiųsti technikos, buldozerį. Reiks stumdyti tas atliekas, kasti ekskavatoriumi ir pilti vandeniu. Dalį reiks kažkur išvežti. Kitaip užgesinti nepavyks. Dar šiandien (sekmadienį - red. past.) ta technika turėtų atvykti“,- tvirtino gelbėtojai.

Iki šiol vėjas pūtė nuo miesto, tad sostinės gyventojai tik kartais iš toliau galėjo stebėti į dangų kylančius šio gaisro dūmus. Tačiau sekmadienį vėjo kryptis pasikeitė ir dūmai nešami miesto link. Ugniagesiai teigia, kad dūmų nedaug, pavojaus gyventojams jie nekelia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius