Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus vairuotojai – dviejų policijų taikiklyje: eismą stebi ir vietinė, ir respublikinė tarnyba

Šį savaitgalį Vilniaus vairuotojai ir sostinės svečiai, galima sakyti, atsidūrė po dvigubu policijos padidinamuoju stiklu. Reidus mieste praktiškai vienu rengia ir Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato kelių patruliai, ir Lietuvos kelių policijos tarnybos (LKPT) pareigūnų pajėgos. Veiksmai nėra dubliuojami, tačiau koordinuojami. Išskirtinio policijos dėmesio eismo dalyviams priežastis paprasta: šyla orai.
LKPT reidas Vilniuje
LKPT reidas Vilniuje, Laisvės prospekte / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Pareigūnai pradėjo patruliuoti motociklais“, – šeštadienį Lietuvos policija paskelbė savajame profilyje „Facebook“ socialiniame tinkle.

Policijos nuotr./Motopatruliai
Policijos nuotr./Motopatruliai

Kaip 15min sakė šios dienos reiduose respublikinės kelių policijos pajėgoms vadovaujantis Artūras Belianas, į gatves išriedėję baikeriai yra viena iš priežasčių, kodėl eismas kontroliuojamas intensyviau.

Atšilus orams, norime sutelkti daugiau dėmesio į eismą. Dirbame kompleksiškai, keisdami ir patruliavimo vietas, ir strategijas.

„Atšilus orams, norime sutelkti daugiau dėmesio į eismą. Ir greitį matuojame, ir šiaip stabdome vairuotojus – dirbame kompleksiškai, keisdami ir patruliavimo vietas, ir darbo strategijas“, – teigė A.Belianas.

Šeštadienio pavakarę Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai surengė vairuotojų patikrinimą sostinės Laisvės prospekte.

Greitis čia nebuvo matuojamas. Eismas vyko pakankamai intensyviai ir įsibėgėti greičio mėgėjai nelabai turėjo kur. Tačiau pareigūnai pasirinktinai stabdė transporto priemones ir tikrino jų vairuotojus, dokumentus, pačius automobilius.

Po 20.00 val. LKPT reido pajėgos persikėlė į kitą vietą.

Kiek vėliau mieste pasirodys Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos Kelių patrulių rinktinės ekipažai, kurie šeštadienio vakarą ir sekmadienio naktį rengia tradicinę neblaivių vairuotojų medžioklę.

Kaip jau rašė 15min, išvakarėse analogiška sostinės kelių policijos akcija praėjo ganėtinai ramiai, drausmę gatvėse sudrumstė tik vienas neatsakingas taksistas.

Tuo metu šeštadienio rytą sostinės pakraštyje neišvengta skaudžios nelaimės. Per susidūrimą su „Mercedes“ automobiliu Kelmijos soduose žuvo motociklo vairuotojas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius