-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus viešbutyje aptikti neteisėtai į Lietuvą patekę gruzinai

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Migracijos valdyba nagrinėja keturių Gruzijos piliečių, neteisėtai kirtusių Lietuvos Respublikos sieną ir čia apsigyvenusių, atvejį.
Viešbučio kambarys
Viešbučio kambarys / BFL/Sauliaus Žiūros nuotr.

Apie viename sostinės viešbučių apsigyvenusius gruzinus Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Migracijos valdybai (toliau – Vilniaus migracijos valdyba) pranešė kolegos iš Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato, vykdę policinę priemonę „Tranzitas", skirtą užkardyti ir išaiškinti užsienio valstybių piliečių, vykstančių sausumos keliais per Lietuvos Respublikos (toliau – LR) teritoriją, pažeidimus.

Išplatintame pranešime spaudai teigiama, kad Gruzijos piliečiai buvo aptikti viename iš sostinės Žirmūnų mikrorajone įsikūrusių viešbučių, kur jie buvo apsigyvenę dviejuose kambariuose.  Jie turėjo pasus, tačiau neturėjo vizų vykti į Europos Sąjungos (toliau – ES) valstybes, taip pat kitų dokumentų, kurie suteiktų teisę atvykti ir gyventi ES. Kadangi policijos pareigūnams jie pareiškė prašantys prieglobsčio, gruzinai buvo pristatyti į Vilniaus migracijos valdybą, kur buvo apklausti Užsieniečių reikalų skyriaus pareigūnų. Gruzinai neneigė LR sieną kirtę neteisėtai, tvirtino į Lietuvą atvykę iš Baltarusijos balandžio 9-osios naktį, tačiau pasakojamos kelionės į Lietuvą versijos skyrėsi. Minėti Gruzijos piliečiai buvo itin nemandagūs, arogantiški, apklausiami elgėsi įžūliai. 

Visi jie pasiprašė prieglobsčio LR. Kadangi Gruzijos piliečiai  nemokėjo rašyti kita kalba, išskyrus gruzinų, Vilniaus migracijos valdybos Užsieniečių reikalų skyriaus pareigūnams padedant, jiems buvo parengti dokumentai, reikalingi prašyti suteikti laikiną teritorinį prieglobstį. Sprendimą dėl  laikino teritorinio prieglobsčio suteikimo nagrinėjimo iš esmės priima Migracijos departamentas prie Vidaus reikalų ministerijos. Neteisėtai LR sieną kirtę Gruzijos piliečiai apgyvendinti Užsieniečių registracijos centre. Nemalonumai laukia ir viešbučio, kuriame buvo apsigyvenę užsieniečiai, administracijos – ji bus patraukta administracinėn atsakomybėn. Vadovaujantis Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 206(2) straipsniu, gyvenamojo ploto suteikimas užsieniečiams, neturintiems savo valstybės paso ar jį atitinkančio dokumento, kelionės dokumento, taip pat, jei būtina, Lietuvos Respublikos vizos, leidimo laikinai apsigyventi ar leidimo nuolat gyventi Lietuvos Respublikoje, – užtraukia baudą nuo dviejų šimtų penkiasdešimties iki dviejų tūkstančių litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius