Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus Žemynos gimnazijos mokiniams teko švęsti šimtadienį prižiūrint policininkams

​Vilniaus policijos reidas: kaip Žemynos gimnazistai atšventė šimtadienį? Specialiosios prevencinės priemonės sostinės Žemynos gimnazijoje ir jos prieigose rezultatai – 2 ikiteisminiai tyrimai ir 8 administraciniai teisės pažeidimai.
Gimnazistų išgertas alkoholis ir nuorūkos
Gimnazistų išgertas alkoholis ir nuorūkos / Vilniaus apskrities VPK nuotr.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Vilniaus miesto šeštojo policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus Prevencijos poskyrio pareigūnės Marina Karpukienė, Ivona Strumilė ir Renata Makūnienė vykdė prevencinę priemonę – kartu su Patrulių rinktinės pareigūnais Žydrūnu Adomaičiu, Vitalijumi Špakovskiu, Egidijumi Šimoniu ir uniformuotais kinologais stebėjo Žemynos gimnazijos teritoriją ir jos prieigas, kadangi tą dieną abiturientai šventė „Šimtadienį“. Šios priemonės tikslas – palaikyti viešąją tvarką, nustatyti ir užkardyti teisės pažeidimus.

Per valandą pareigūnai nustatė net 8 administracinius teisės pažeidimus – gimnazistai mokyklos teritorijoje akivaizdžiai nesislėpdami rūkė po mokyklos administracijos langais. Jaunuoliams teks atsakyti už rūkymą vietose, kuriose draudžiama tai daryti (Lietuvos Respublikos  administracinių teisės pažeidimų kodekso 185 1 str. 2 d.).

Pareigūnai prie gimnazijos pastebėjo automobilį, kuriame sėdėjo keturi įtarimą sukėlę 1993-1995 m. gimę jaunuoliai.

Vilniaus apskrities VPK nuotr./Reido metu jaunuolių automobilyje aptikti įkalčiai
Vilniaus apskrities VPK nuotr./Reido metu jaunuolių automobilyje aptikti įkalčiai

Visi jie buvo akivaizdžiai apsvaigę nuo narkotinių medžiagų, automobilyje ant galinės sėdinės pareigūnai aptiko į popierių suvyniotą augalinės kilmės medžiagą, įtariama, narkotinė medžiaga. Dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 259 str. 1 d.) buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas. 

Vėliau pareigūnai sulaikė 1984 m. gimusį asmenį, pas kurį buvo rasta dėžutė su augalinės kilmės medžiaga, pasakojama Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovų antradienį paviešintame pranešime. Minėtam asmeniui pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 259 str. 2 d.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius