Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniečiai tampa vaikų policininkais: demaskuota neblaivi pora, atvedusi mažyles pavalgyti

Po to, kai neseniai Vilniuje pilietiška praeivė, galima sakyti, išgelbėjo kepti automobilyje paliktus vaikus, o policija reagavo principingai ir nubaudė motiną už atsainumą, vilniečiai, regis, tapo dar dėmesingesni mažiesiems mūsų visuomenės nariams, o tuo pačiu – ir neatsakingiems suaugusiems.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / 15min skaitytojo nuotr.

Dar vienas tokio pilietiško dėmesio ir rūpesčio pavyzdys užfiksuotas šį ketvirtadienį sostinės Šeškinės rajone.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyryje 15min sužinojo, kad 14 val. 16 min. buvo užregistruotas neabejingo piliečio pranešimas, jog Ukmergės g. 229, „McDonald’s“ užeigos aikštelėje, du girti ar kitaip apsvaigę suaugusieji (vyras ir moteris) yra su dviem mažamečiais.

Ir šiuo atveju vien tokio aptakaus pranešimo pakako, kad pareigūnai neliktų abejingi.

14.28 val. atvykę patruliai rado skambinusio piliečio minėtus asmenis – moterį (vaikų tetą), gimusią 1984 m., ir jos draugą, gimusi 1978 m.

Jie paaiškino, kad nuvedė dvi mergaites (gimusias 2015 ir 2013 m.) pavalgyti, kad vaikų tėvai apie vizitą į greito maisto užeigą informuoti.

Pareigūnai tiesiai šviesiai paklausė šių globėjų, ar jie vartojo alkoholį. Vilniečiai paaiškino, kad yra išgėrę, bet esą nedaug.

Iš esmės pora nemelavo: moterį patikrinus alkotesteriu, nustatytas lengvas, 0,70 promilės girtumas, jos draugas įpūtė vos vos daugiau (0,83 prom.).

Pareigūnai įspėjo, kad vaikus turi prižiūrėti blaivūs asmenys, ir nedelsdami paskambino tėvams. Pastarieji irgi reagavo žaibiškai – skubiai atvyko ir pasiėmė abu vaikus.

VIDEO: Policija gatvėje sulaikė neblaivią porą ir nurodė grąžinti vaikus blaiviems tėvams

Tėvai atvyko blaivūs ir policininkų buvo geranoriškai įspėti, kad ateityje nepaliktų mergaičių su neblaiviais asmenimis.

Suprasti akimirksniu

  • Šių metų gegužės 31 d. viešojoje erdvėje pasirodė informacija, kad Vilniuje, netoli Lietuvos Edukologijos universiteto pastatytame automobilyje, karštą vasaros dieną du mažamečiai vaikai kurį laiką buvo palikti be priežiūros.
  • Pradėję administracinio nusižengimo bylos teiseną, ištyrę įvykio aplinkybes, apklausę motiną ir liudytojus, Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai motinai birželio 5-ąją paskyrė nuobaudą – įspėjimą.
  • Motina sutiko, kad paliko vaikus be priežiūros, tačiau patikino, kad vaikai buvo palikti tik trumpam ir jautėsi gerai.
  • 15min pasakojo, kaip pavojingus paliktus mažylius išgelbėjo neabejinga praeivė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius