-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vilniečio Manto Urbono raginimas valdžiai: likviduokite banditizmą Biržuose ir apginkite ūkininką

Kilus triukšmui dėl saugumo Biržuose, virtualioje erdvėje gimsta tenykščių gyventojų gynėjų sąjūdis. Vilnietis Mantas Urbonas laiškais paragino premjerą, vidaus reikalų ministrą ir Seimo narius apginti ūkininką, kuris garsiai prabilo apie miestą kontroliuojančią jaunų vyrų bandą, pakeisti policijos personalą ir likviduoti banditizmą.
Susitikimo akimirka
Susitikimo akimirka / Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr.
Temos: 2 Valdžia Biržai

„Ei, žmonės, kai kas baisaus Biržų krašte dedasi“, – prieš porą dienų savo puslapyje socialiniame tinkle „Facebook“ brūkštelėjo vilnietis.

Taip jis reagavo į stambaus Biržų ūkininko ir verslininko Romualdo Misevičiaus žodžius, kad miestą kontroliuoja ne policija ar prokuratūra, o jaunų vyrų grupuotė, apie kurią esą žino vietos pareigūnai, tačiau nieko nedaro.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Romuladas Misevičius
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Romuladas Misevičius

„Biržiečiai ir, aišku, policija žino, kad miestą kontroliuoja ne teisėsaugos organai, ne policija, ne prokuratūra, o mieste įsikūrusi jaunų vyrų banda – apie 30 asmenų, – antradienį susitikime su policijos generalinio komisaro pavaduotoju Renatu Požėla kalbėjo ūkininkas. – Jie yra labai gerai organizuoti, jų čiuptuvai visur: tiek savivaldybėje, tiek policijoje, tiek gamtos apsaugoje, tiek kitose rajono institucijose.

Jie turi savo struktūrą, kaip ir „tulpiniai“, turi sodybą, kurioje vyksta tos vadinamosios jų „strielkos“, turi savo kasą, iš kurios apmokami visokie draugelių „užsegimai“, pinigai skiriami policijai, advokatams. Jie kontroliuoja visą Biržų miestą, pradedant narkotikais, žmonių prekyba, vagystėmis, baigiant Rygos siaubimu.“

M.Urbonas netruko surašyti laišką pavadinimu „Apginti ūkininką“, kurį tą patį vakarą išsiuntė premjerui Algirdui Butkevičiui, vidaus reikalų ministrui Dailiui Alfonsui Barakauskui bei Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetui. Anot jo, Biržų policijoje būtinos skubios reformos, nes esą akivaizdu, kad pareigūnai tinkamai neatlieka savo darbo.

Laiške vilnietis paragino pakeisti Biržų policijos personalą ir „likviduoti banditizmą Biržų krašte“, pridėjo kelias nuorodas apie „Biržų miesto tragedijas ir pūlinius“, kartu paprašė atsakymo.

„Kviečiu visus nepagailėti 4 minučių ir parašyti SAVO laišką šiems atsakingiems pareigūnams. Laiško tema gali būti ta pati. Mes galime bent šiek tiek padėti Biržams, ūkininkui, visiems sau. Do it now. Ačiū“, – paragino M.Urbonas.

Portalui 15min.lt jis pasakojo prieš porą metų su draugais lankęsis pas šį ūkininką, praleido sodyboje keletą valandų, įsigijo grikių. Bet tuomet ūkininkas esą nesiskundė dėl prasto saugumo.

„Baisu, kas ten darosi, – teigė pašnekovas. – Reikia daryti spaudimą, kad biržiečiai gintų savo ūkininką. Žmonės galėtų ramiai gyventi – puiki šeima, augina grikius, eksportuoja. Galėtų būti laimingas žmogus. Bet viešasis sektorius – turiu omeny pareigūnus – neaptarnauja gyventojų, nekokybiškai dirba.“

M.Urbonas stebėjosi, kad policijos vadovybė stoja pareigūnų pusėn – šie esą atliko savo pareigas. Vilnietis po atvejų, kai buvo nužudyta moteris, savaitgalį nušautas paauglys, skamba gąsdinimai, vyksta reketas ir pan., tuo linkęs abejoti. „Policijos departamento vadovai Saulius Skvernelis ir Renatas Požėla išteisinančiai kalba: reikia žiūrėti… Jei tokia situacija susidarė, negali žiūrėti, reikia veikti“, – aiškino pašnekovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius