Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 03 03 /10:16

Vilniečio Žilvino kova prieš alkotesterį persikelia į teismą: ar tikrai priduotas jo kraujas?

Vasario pradžioje „įpūtęs“ į alkotesterį 1,38 prom. vilnietis Žilvinas teigia vairavęs blaivus. Vairuotojo versiją patvirtino ir medikų išvados – tą naktį jo kraujyje alkoholio nerasta. Išspręsti šį rebusą teismui reikalingas patvirtinimas, kad priduotas kraujo mėginys tikrai buvo Žilvino.
Temos: 2 Reidas Vilnius

Naktinio blaivumo patikrinimo metu policija sustabdė „Subaru“ automobilį, prie kurio vairo sėdėjusio vaikino blaivumas pareigūnams sukėlė įtarimą.

Alkotesterio parodymai patvirtino jų įtarimus. Vilniečiui Žilvinui buvo nustatytas lengvas girtumo laipsnis.

Išgėrė prieš 3 dienas

„Paėmiau ir įpūčiau 1,38 promilės. Nors prieš tai tris dienas nesu net ragavęs alkoholio. O prieš tris dienas – buvau išgėręs mažą alaus vakarieniaudamas. Bet ką galėjau sakyti – vis tiek jie (pareigūnai) laikė, kad aš girtas“, – 15min po blaivumo patikrinimo pasakojo Žilvinas.

Žilvinas kelia versiją, kad vasario 6-osios naktį alkotesteris parodė klaidingus duomenis, todėl davė kraujo tyrimams. Remiantis medikų išvadomis, alkotesterio parodymai buvo netikslūs, nes vilniečio kraujyje „etilo alkoholio nerasta“.

Žilvino R. nuotr. iš „Facebook“/Vairuotojo kraujo tyrimo rezultatai
Žilvino R. nuotr. iš „Facebook“/Vairuotojo kraujo tyrimo rezultatai

Į plačiai nuskambėjusį blaivumo patikrinimą sureagavo ir policijos atstovai.

Pasak policijos departamento atstovo Ramūno Matonio, vairuotojas turi teisę teisme pateikti savo turimus dokumentus, o teisėjas nuspręs, kuriais blaivumo tikrinimo duomenimis vadovautis.

Ketvirtadienį šis policijos ir vilniečio ginčas buvo nagrinėjamas teisme.

Žilvino gynėjas Sigitas Židonis teismui pateikė papildomus įrodymus, tarp kurių buvo papildomas tyrimas alkotesteriu, medikų subjektyvios išvados apie jo blaivumą ir kraujo tyrimas.

DNR tyrimas

Pastarojo autentiškumui patvirtinti reikalingas DNR tyrimas, tačiau Žilvino advokatas sakė, kad jiems toks patvirtinimas nėra reikalingas.

„Mes nenorime, kad šis procesas užtruktų“, – aiškino Žilvinui atstovaujantis S.Židonis.

Teismui vilnietis pateikė ir skambučių išklotinę, bandydamas įrodyti savo įvykių versiją.

Pasak Žilvino gynėjo, iš telefoninių pokalbių išklotinės galima spręsti, kad policijos darbuotojai „Subaru“ vairuotojui paskambino ir liepė grįžti atgal į įvykio vietą.

„Jie liepė pasiimti protokolo nuorašą, todėl jis sugaišo apie pusvalandį, o galėjo dar greičiau atvykti, bet jam sutrukdė policijos pareigūnai“, – teigė Žilvino advokatas.

Prašė „pūsti“ antrąkart

Prie vairo neblaivus sulaikytas Žilvinas taip pat abejoja, ar jo blaivumą tikrinęs Kelių patrulių rinktinės vyriausiasis patrulis moka naudotis alkotesteriu.

„Žilvinas prašė papūsti antrą kartą, norėdamas įrodyti, kad įvyko klaida. Pareigūnai sakė, negalima – jei tu įpūsi nulius, kur mes dėsim pirmuosius parodymus?“ – pasakojo vilniečio gynėjas S.Židonis.

Visa tai turėjo būti užfiksuota policijos pareigūnų vaizdo registratoriumi, todėl gynėjas reikalavo teismo pasinaudoti užfiksuotu blaivumo patikrinimo įrašu, kad įsitikintų Žilvino versija.

Teismo posėdžiui vadovavusi teisėja Jurgita Maksimenko Šėlienė priėmė vilniečio duotus papildomus įrodymus bei prašymą apklausti įvykio liudininkus ir atidėjo bylos svarstymą nenumatytam laikui.

Lankėsi kebabinėje ir plovė langus

Anksčiau vilnietis kėlė versiją, esą alkotesteris parodė klaidingus duomenis dėl tyrimo alkotesteriu aplinkybių.

15min Žilvinas teigė, kad prieš jam atliktą tyrimą alkotesteriu jis plovė langus, todėl neva pučiant į alkotesterį galėjo patekti alkoholio iš langų valymo skysčio garų.

Po ketvirtadienio teismo posėdžio nekantraujantis įrodyti savo nekaltumą Žilvinas pasakojo, kad 2 val. į sostinės senamiestį buvo užsukęs užkąsti kebabinėje kartu su draugu Edvinu.​

Alkoholio vasario 6-osios naktį jis teigia nevartojęs, o prieš blaivumo patikrinimą išgėręs neva buvo tik „kolos“ ir burnoje turėjo kramtomąją gumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius