Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Vilniečių šeimai ugniagesiai, atvykę į pagalbą ant namo užgriuvus medžiui – tikri superherojai

Vilniečių šeima padėkojo gelbėtojams, teikusiems pagalbą užvirtus medžiui. Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas gavo vilnietės Dalios Zovienės padėką Vilniaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Operacinio vadovavimo skyriaus budinčios pamainos vyresniajam specialistui Vladislavui Zapolskiui ir specialistui Tomui Ravinskui: „Norėtume nuoširdžiai padėkoti už profesionaliai suteiktą pagalbą ir patarimus atsitikus nelaimei – šių metų balandžio 25 d. užkritus medžiui ant Mildos gatvės namo Nr. 33-7.“
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Nuotrauka iš vpgt.lt

„Gelbėtojai profesionaliai įvertino esamą padėtį, pašalino stambius stiklų gabalus iš sulaužyto lango rėmo, patraukė grėsmę keliančias stambias šakas nuo stogo. Bandė susisiekti su atsakingais savivaldybės pareigūnais, kurie, deja, buvo nepasiekiami. Suteikė visą reikalingą informaciją, į ką turėtume kreiptis, iškilus tolesnėms problemoms,“ – rašo D.Zovienė 7-ojo buto gyventojų – Dalios, Lino, Godos ir Mykolo vardu.

„Mus ištiko klaikus šokas...“

D.Zovienė sakė nenorinti net prisiminti to vakaro. Šeima gražų saulėtą balandžio vakarą virtuvėje gėrė arbatą, skaitė laikraščius, kalbėjosi. „Pasiūliau eiti pažiūrėti kokį filmą ir, mums išėjus iš kambario, po kokių 3 minučių išgirdome siaubingą garsą, net nesupratome kas darosi. Kai pamatėme, kad į virtuvę įgriuvo pušis ir viską išdaužė, mus ištiko klaikus šokas. Buvome sutrikę visiškai, nežinojome, nei ką daryti, nei kur kreiptis.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Pratybų akimirka
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Gelbėtojų pratybos

Paskambinau telefonu 112, pranešiau apie nelaimę ir po kurio laiko sulaukėme ugniagesių gelbėtojų. Jie išėmė sudužusius stiklus, patarė, ką daryti, kur skambinti kitą dieną. Jeigu būtume likę virtuvėje, dabar jau nesikalbėtume...“ – sakė D.Zovienė.

Beje, iki šiol šeima gyvena be lango.

Remonto darbai vyksta lėtai ir dar neaišku, kas už juos mokės, kas padengs nuostolius. Moteris kreipėsi į Vilniaus miesto savivaldybę, bet atsakymo kol kas negavo.

Nustebo net visko matę gelbėtojai

Balandžio 25 d. vakare budėję Vilniaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Operacinio vadovavimo skyriaus pareigūnai V.Zapolskis ir T.Ravinskas, gavę pranešimą, kad Mildos gatvėje ant keturių aukštų gyvenamojo namo užvirto medis, išvyko į nelaimės vietą. Įvykis buvo neįprastas, be to, šeštadienio vakaras, jiems rūpėjo įvertinti situaciją ir iškviesti specialiąsias tarnybas, atsakingas už tokių incidentų likvidavimą.

„Nuvykę į vietą pamatėme nestardantinį vaizdą, – pasakojo V.Zapolskis. – Didžiulė pušis buvo užvirtusi ant viršutinio namo aukšto, ant buto virtuvės. Buvo sudaužytas langas ir įtrūkęs perdengimas virš jo. Mes išėmėme stiklus ir patarėme gyventojams, kaip jiems elgtis, kur kreiptis. Bute gyvenantys žmonės buvo supratingi ir draugiški. Matėme, kad tuo metu didesnio pavojaus jiems nėra. Įvertinę situaciją, pradėjome skambinti į įvairias tarnybas, tačiau visi pasakė, kad galės pradėti dirbti tik pirmadienio rytą. Aptvėrėme teritoriją, tačiau ką nors daryti reikėjo specialiosios technikos, kurios ugniagesiai neturi. Sekmadienį rytą atvyko parkus prižiūrinti tarnyba, atsigabeno kraną, nukėlė medį, supjaustė jį ir išvežė.“

Pasak V.Zapolskio, priešgaisrinėje apsaugoje dirbančio jau 20 metų, jam jau ne kartą teko susidurti su tokiomis nestandartinėmis situacijomis. Su kolega Vytautu Nenartavičiumi jam yra tekę gelbėti ant strypo nukritusį ir pasismeigusį žmogų, Nerimi iš miesto vyti į Vilniaus centrą atklydusį briedį ir kt. „Apie mano darbą jau galima knygą parašyti...“ – juokėsi gelbėtojas. Už sąžiningą ir nepriekaištingą tarnybą jis ne kartą buvo apdovanotas valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pasižymėjimo ženklais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius