-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 08 14 /13:59

Vilnietė per „Facebook“ įspėja apie dviratininką, kuris elgėsi kaip iškrypėlis

Viena vilnietė socialinio tinklo „Facebook“ grupėje „Baltupiai“ pirmadienį paskelbė įrašą, pavadintą „Įspėjimas merginoms“. Paviešinus šią situaciją, atsiliepė dar viena mergina, atpažinusį tą patį asmenį ir pasidalijusi savąja patirtimi.
Temos iliustracija:
Temos iliustracija: / 15min archyvo nuotraukų koliažas

„Būkite atsargios prie Neries upės (ir ne tik). Ten dieną važinėja agresyvus vyras, kuris baugina ir priekabiauja. Aš jo nepažįstu, bet iš akademinių žinių ir praktikos galiu pasakyti, kad tai seksualinių iškrypimų turintis žmogus“, – skelbia vilnietė.

Anot nukentėjusiosios, iš pradžių užpuolikas fiziškai gąsdino (bandė partrenkti ją dviračiu), o tada puolė psichologiškai (tyčiojosi, juokėsi).
„Vadino mane keista, sakė, kad stebi mane. Nesilaikė atstumo ir ribų. Priartėjo norėdamas užuosti kvepalus. Komentavo kvepalus, išvaizdą, drabužius“, – nemaloniais įspūdžiais dalijosi jauna moteris.

Vilnietė apibūdino įtariamojo požymius: aukštas, sportiškas. Su profesionalia apranga ir dviračiu. Amžius 35-40 m.

„Man pasisekė, kad buvo dvi liudininkės. Jos mane kalbino ir klausė, ar aš išsigandau ir pan. Taigi, situacija atrodė neįprasta, baugi.
Aš nežinau to žmogaus tikslų. Nežinau, kiek toli jis gali nueiti, bet mane informavo, kad kita mergina irgi su juo susidūrė. Jis sekė moterį link namų, jai pavyko pabėgti.

Aš gyvenu čia ir tikėtina, kad mane pasekti yra vieni juokai. Nesijaučiu nei ramiai, nei saugiai. Įspėju kitas, būkit budrios.

Apie tokius įvykius privalo būti informuota policija. Čia ne pokštas, ne romantika – čia priekabiavimas, kuris gali baigtis visaip“, – feisbuke rašo vilnietė.

Atsiliepė dar viena nukentėjusioji

Pirmadienio popietę redakcija sulaukė ir atsiliepimo iš skaitytojos Vestos, kuriai aprašyta situacija pasirodė pažįstama.

„Norėčiau pasidalinti ir savo patirtimi. Neabejoju, kad kalbame apie tą patį vyrą“, – teigė vilnietė.

Ji pritaria minčiai, jog reikia perspėti kitas moteris, kad išliktų budrios, kadangi tas vyras priekabiauja vidury baltos dienos, viešose vietose.

„Praėjusį savaitgalį patekau į labai panašią situaciją, kaip feisbuke savo istoriją papasakojusi mergina. Neabejoju, kad tai – tas pats vyras su dviračiu, kuris kabinėjasi prie moterų Baltupių apylinkėse. Dieną vaikščiojau Verkių parke, ėjau asfaltuotu taku. Iš priekio pamačiau atvažiuojantį dviratininką su dviratininko apranga, šalmu. Vyras buvo sportiško kūno sudėjimo, jam galėtų būti apie 35 m. Jis sustojo priešais mane ir užkalbino.

Pasakė, kad esu gražuolė, klausė, kur einu, klausė, kiek man metų.

Pasakė, kad esu gražuolė, klausė, kur einu, klausė, kiek man metų. Manau, jam kilo klausimų, ar esu pilnametė, kadangi esu smulkaus kūno sudėjimo ir dėvėjau akinius nuo saulės.

Griežtai atsakiau, kad pažinčių neieškau ir ėjau toliau. Tas vyras vis tiek važiavo šalia manęs ir toliau manęs klausinėjo, kur einu, ar turiu vaikiną. Pasakė, kad jei nenoriu susipažinti, galime tiesiog pabendrauti ir toliau važiavo greta. Dar kartą piktai pasakiau, kad bendrauti nenoriu ir pareikalavau, kad jis pasitrauktų. Jis atsitraukė gal per metrą ir pasakė, kad jei nenoriu bendrauti, jis važiuos šalia manęs ir manimi grožėsis.

Tuomet dar kartą griežtai pasakiau, kad dingtų iš akių ir važiuotų kuo toliau nuo manęs. Dviratininkas pasitraukė ir nuvažiavo giliau į mišką“, – patirtimi ir mintimis pasidalijo 15min skaitytoja.

Vesta kartojo mananti, kad šis vyras gali būti pavojingas, kadangi jo elgesys yra bauginantis, jis nesupranta žodžio „ne“, vis tiek dviračiu sekioja pėsčiomis einančias moteris. Visiškai neaišku, kokie šio žmogaus kėslai: ar žodinis priekabiavimas ir moterų persekiojimas negali virsti į fizinius veiksmus.

Policija laukia konkrečių pranešimų

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyris 15min nei paneigė, nei patvirtino, kad apie šią situaciją yra pranešta teisėsaugai, nes „informacija aptaki, jokių konkrečių nusikalstamos veikos požymių nėra identifikuota.“

Vilniaus apskrities policijos atstovai pastebi, kad pareigūnams bet parą gaunant apie 800 įvairiausių pranešimų, sunku surasti, ką gyventojai turi omeny rašydami „turėtų būti informuota policija“, kuomet nei konkreti įvykio vieta, nei laikas, nei galima nusikalstama veika ar pažeidimas nėra nurodyta.

Primenama, kad anksčiau sostinės policijoje yra fiksuota pranešimų, jog prie M.Romerio universiteto miškelyje buvo pastebėtas besimasturbuojantis vyras, tačiau dabar neaišku, ar šie įvykiai gali būti susiję.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius