-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilnietė tapatybę klastojo bene dešimtmetį

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Migracijos valdybos pareigūnai rašo paskutinius įrašus kone dešimtmetį trukusioje tapatybės klastotės byloje – šiais metais paaiškėjo, jog neva 1965 m. gimusi, Anos G. vardu prisistačiusi Rusijos pilietė, iš tikrųjų yra penkeriais metais vyresnė Liuba G.
Pasas negaliojantis
Asociatyvinė nuotr.
Temos: 1 Pasas

2006 metais migracijos tarnybos pareigūnų apklausta rusiškai bendraujanti pilietė neturėjo jokių asmens tapatybę ir pilietybę patvirtinančių dokumentų. Tuomet, iki bus išsiaiškinta jos tapatybė ir teisinė padėtis Lietuvos Respublikoje, ji buvo apgyvendinta Užsieniečių registracijos centre. Lietuvos Respublikos migracijos tarnybos specialistai ne kartą kreipėsi į Rusijos Federacijos ambasadą Lietuvoje, kitas Rusijos Federacijos tarnybas, prašydami padėti nustatyti sulaikytosios tapatybę, deja, jiems buvo pranešta, kad to padaryti negali dėl neišsaugoto archyvo.

Per tą laiką užsienietė buvo išleista iš Užsieniečių registracijos centro, įpareigojus ją nuolat lankytis migracijos tarnyboje ir pačiai siekti įgyti asmens tapatybę ir pilietybę patvirtinantį dokumentą. Moteris nekart keitė gyvenamąją vietą Lietuvoje, kartas nuo karto prisistatydavo Migracijos valdybos Užsieniečių reikalų skyriaus pareigūnams, tačiau asmens dokumentu nesirūpino. Tuo tarpu į Migracijos valdybos pareigūnus dominantį klausimą dėl minėtos moters tapatybės nustatymo Rusijos Federacijos institucijos atsakydavo neigiamai.

Užsienietė savo būtimi susirūpino tik sužinojusi, kad dėl neteisėto gyvenimo Lietuvoje jos laukia sankcijos – šių metų kovo mėnesį ji prisistatė Migracijos valdybos pareigūnams ir pateikė 2013 m. išduotą Rusijos Federacijos pilietės Liubos G., gimusios 1960 m., Čitos miesto gyventojos pasą. Asmens dokumentą, atlikusi atitinkamas procedūras ir apklaususi artimuosius, jai išdavė Rusijos Federacijos ambasada Lietuvoje.

Deja, likti Lietuvoje, dabar jau pilietei Liubai G., nelemta – Migracijos departamentas priėmė sprendimą išsiųsti ją į Rusijos Federaciją, nes ji neturi asmens tapatybę patvirtinančio dokumento, galiojančio Lietuvoje, teisėto pragyvenimo šaltinio, nekilnojamojo turto, jokių šaknų, ilgus metus pareigūnams teikė melagingus duomenis apie save.

„Šiandien ši Rusijos pilietė neturi nieko, kas ją laikytų Lietuvoje, šalyje gyvena neteisėtai ir negali čia likti. Migracijos departamento sprendimu ji išsiunčiama iš šalies ir atvykti į Lietuvos Respubliką jai uždrausta dar trejus metus“, – teigia Migracijos valdybos Užsieniečių reikalų skyriaus viršininkė Irena Dvilaitienė.

Šiuo metu Migracijos valdybos pareigūnai rengia dokumentus Rusijos Federacijos pilietės Liubos G. išsiuntimui iš šalies. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius