Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilnietis atskleidė, kaip vykdomos žaibiškos vagystės iš automobilių nuskaitant signalizacijos kodą

Kaip pasakoja 15min.lt skaitytojas Gytis K., 2015 m. rugsėjo 9 dieną apie 17.40 val. Vilniuje buvo įvykdyta žaibiška vagystė iš automobilio, panaudojant automobilio signalizacijos nuskaitymo įrangą. Įtariamasis savo aukos laukė parduotuvės „Norfa“ stovėjimo aikštelėje L.Asanavičiūtės gatvėje. Pasitelkus stebėjimo kamerų užfiksuotą medžiagą pavyko rekonstruoti įvykių seką.
Vagystė iš automobilio
Vagystė iš automobilio

Kol pasirinkta auka parkuoja visureigį aikštelėje, įtariamasis privažiuoja iš galo ir laukia, kol auka išlips iš automobilio ir pulteliu užrakins automobilį. Nuskaitęs signalizacijos kodą įtariamasis nuvažiuoja gretimoje vietoje pasistatyti savo automobilį. Išlipęs iš automobilio bėgte nubėga paskui auką, kad galėtų įsitikinti, kad šis tikrai įėjo į parduotuvę.

Tada sparčiu žingsniu nužingsniuoja prie aukos visureigio, jau eidamas su savo įranga atsirakina automobilį ir tiesiu taikymu atsisėda į vairuotojo vietą. Ten apsižiūrėjęs ir patikrinęs daiktadėžes pastebi, kad už vairuotojo sėdynės guli krepšys su kompiuteriu. Išlipęs iš automobilio prieina prie kitos pusės galinių durelių ir pro ten pasiima kompiuterį.

Vagystė iš automobilio
Vagystė iš automobilio

Apėjęs aplink aikštelę sėda atgal į savo sidabrinės spalvos C klasės „Mercedes-Benz“ universalo kėbulu ir pasišalina. Patikrinus vaizdo kamerų įrašus paaiškėja, kad įtariamasis į aikštelę atvyko apie 16.05 val. ir jau 16.10 val. atidarė ir įsėdo į kitą svetimą mėlynos spalvos automobilį.

Ar iš ten ką nors pasisavino – informacijos neturime. Vėliau laukė naujų aukų.

„Kuris žaibiškai atrakintas ir apšvarintas automobilis bus kitas, galbūt jūsiškis?“ – retoriškai klausia Gytis.

Labai prašome padėti atpažinti šį sportiškos išvaizdos jaunuolį, kuris važinėjo užfiksuotu C klasės „Mercedes“ universalu.

VIDEO: Vagystė iš automobilio nuskaitant signalizacijos kodą Vilniuje

Asmeniui, kurio suteikta informacija padės sulaikyti įtariamąjį, kol nesunaikinta kompiuteryje saugota vertinga informacija – įteiksime 100 eurų premiją bei nuoširdžią padėką. Įvykį tiria Vilniaus 5-asis policijos komisariatas (skambinkite jo budėtojų telefonu Vilniuje +370 5 271 6482 arba Bendrojo pagalbos centro numeriu 112).

Vagystė iš automobilio
Vagystė iš automobilio

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius