Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Vilnietis užsienyje internetu pirktus narkotikus atsisiųsdavo paštu

Ketvirtadienį Vilniaus miesto apylinkės teismas leido dviem mėnesiams suimti devyniolikmetį vilnietį J.J., kuris šių metų gegužę internetu užsakė ir paštu iš užsienio parsisiuntė kvaišalų, praneša Muitinės kriminalinė tarnyba.
Aptikti kvaišalai
Aptikti kvaišalai / Muitinės nuotr.

Jaunuolis narkotikų griebėsi vos paleistas iš Lukiškių kalėjimo, kur pateko suimtas 2016 m. lapkritį, kai iš įvairių užsienio valstybių kontrabandos būdu parsisiuntė bent 8 pašto siuntas su labai dideliu kiekiu įvairių rūšių kvaišalų.

Negana to, suimtojo namuose vykusios kratos metu pareigūnai vėl aptiko paketėlius su kanapėmis ir neaiškiais baltais milteliais.

Muitinės nuotr./Aptikti kvaišalai
Muitinės nuotr./Aptikti kvaišalai

MKT pareigūnai teigia seniai regėję šitaip beatodairiškai besielgiantį pažeidėją. Nepaisydamas nuolatinių sulaikymų, Vilniaus Antakalnio rajone gyvenantis jaunuolis atkakliai internetu užsakinėjo ir paštu siuntėsi didelius kiekius kvaišalų.

Pareigūnų žiniomis, nuo 2015 m. J.J. iš viso mėgino paštu atsisiųsti mažiausiai 8 narkotikų siuntas. Kvaišalus jis įsigydavo Britanijos, Ispanijos, Nyderlandų, Graikijos, Prancūzijos, Lenkijos internetinėse parduotuvėse. Už pirkinius atsiskaitinėdavo tiek piniginėmis perlaidomis, tiek „bitcoinais“.

Iš viso J.J. kaltinamas dėl 10 nusikalstamos veiklos epizodų: šitiek kartų per 2015–2017 m. jis mėgino atsisiųsti pačių įvairiausių kvaišalų.

Pavyzdžiui, vien 2015 m. J.J. siuntėsi psichotropinių medžiagų – etizolamą, MDAI, taip pat – labai didelį kiekį sintetinių kanabinoidų, fenazepamo miltelių. O 2016 m. į Lietuvą siųstasi tiek įvairių kiekių kanapių dervos, tiek LSD, tiek sintetinių kanabinoidų ar vis tų pačių fenazepamo miltelių.

Tokio elgesio finalą nuspėti nesunku – dar 2015 m. spalį J.J. namuose pirmąsyk apsilankė MKT pareigūnai, o vilnietis buvo sulaikytas, bet netrukus paleistas. Antrąsyk muitinės kriminalistai J.J. trumpam sulaikė 2016 m. pavasarį, bet jaunuolis nėmaž nepasimokė – ir toliau siuntėsi kvaišalus. Po trečio sulaikymo, įvykusio 2016 m. lapkritį, J.J. buvo įkalintas Lukiškių kalėjime ir laisvę išvydo tik 2017 m. vasarį.

Šiuo metu ši byla yra perduota į teismą su kaltinamuoju aktu. Ikiteisminiam tyrimui vadovavo Vilniaus apygardos prokurorai. J.J. kaltinamas kontrabanda ir neteisėtu disponavimu labai dideliu narkotikų kiekiu, jam gresia laisvės atėmimas nuo 10 iki 15 metų.

Reikia pastebėti, kad jaunuolis, vos išėjęs iš Lukiškių kalėjimo, vėl pademonstravo retą įžūlumą. Jau netrukus Lenkijos ir Ispanijos internetinėse parduotuvėje užsisakė kanapių ir kanapių dervos siuntas. Dėl šių siuntų pradėtas naujas ikiteisminis tyrimas. Liepos 25-ąją J.J. bute buvo atlikta krata, jaunuolis suimtas muitinės kriminalistų.

Muitinės kriminalinėje tarnyboje (MKT) šiemet dėl narkotikų kontrabandos buvo pradėti 125 ikiteisminiai tyrimai. Didžioji šių tyrimų dalis – 119 atvejų – pradėta dėl mėginimų kvaišalus siųstis (ar siųsti) pašto siuntose.

MKT pareigūnai pabrėžia, kad Lietuvos Baudžiamasis kodeksas narkotikų kontrabandą priskiria prie sunkių nusikaltimų ir visais atvejais numato realią laisvės atėmimo bausmę nuo 3 iki 10 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius