-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje apvogta Rumunijos rezidencija, tyrėjų darbas vilniečiams priminė serialą „CSI kriminalistai“

Trečiadienio rytą į Rumunijos diplomatinę atstovybę sostinės P.Klimo gatvėje įsibrovė ilgapirščiai. Vagystės tyrimui mestos gausios Vilniaus policijos kriminalistų pajėgos – aplinkinių namų gyventojai prisižiūrėjo anksčiau tik per televiziją matytų vaizdų.
Įvykio vietoje
Asociatyvinė iliustracija / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Šiandien nuo ryto S.Konarskio gatvės pradžioje kokie 4 policijos automobiliai stovi, vaikščiojo ir kažko ieškojo policininkai mėlynomis vienkartinėmis pirštinėmis ir susirūpinusiais veidais, kaip iš kokio CSI serialo. Tai man pagal viską į kokią žmogžudystę panašu, nes dėl vagystės nei tiek mašinų būtų, nei taip ilgai jos stovėtų – nuo 7 val. ryto iki 11 val. bent 3–4 visada stovėjo“, – kupinas įspūdžių, į 15min.lt redakciją kreipėsi vienas įvykio liudininkas.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyryje 15min.lt sužinojo, kad sostinės centre, Naujamiestyje, iš tiesų būta ne nužudymo, o nekasdienės vagystės.

Šįryt dar 6.46 val. pareigūnams pranešta, kad įtartini asmenys šiuo metu tikriausiai apvaginėja namą.

Netrukus paaiškėjo, kad namas nėra paprastas – ilgapirščių taikiklyje atsidūrė Rumunijos ambasados rezidencija P.Klimo gatvėje 10.

Prie P.Klimo g. 7-ojo namo sulaikyti įtartini asmenys. Netoliese buvo sukrauti galimai vogti daiktai. Dalis iš rezidencijos išnešto grobio buvo išmėtyta aplinkiniuose kiemuose.

Į Vilniaus 2-ąjį policijos komisariatą buvo pristatyti du įtariamieji – 1980 m. ir 1981 m. gimę vyrai.

Vagystės aplinkybių tyrimas tęsiamas.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Vilniaus centre aptikta negyva moteris
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr.

Ambasadorius buvo netekęs dviračio

15min.lt primena, kad prieš dvejus metus vagys jau buvo įsilaužę į Vilniuje esančios Rumunijos ambasados teritoriją ir pavogę dviratį. Tąsyk Rumunijos ambasadorius Danas Adrianas Balanescu patyrė 600 litų žalą.

Pirmadienį, 2013 m. rugsėjo 24 d., į Vilniaus miesto 2 policijos komisariatą kreipėsi Rumunijos ambasadorius (gim. 1974 m.), kuris nurodė, kad tarp šeštadienio 14 val. ir sekmadienio 10 val. Vilniuje, P.Klimo gatvėje, iš aptvertos Rumunijos ambasados rezidencijos kiemo pagrobtas jo asmeninis dviratis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius