-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 29 /13:56

Vilniuje „Aras“ guldė ant žemės nusikalstamų grupuočių narius, šaudžiusius į žmones

Sostinės kriminalistai sulaikė įtariamuosius, kurie 2016 metų pabaigoje šūviais iš kovinių ginklų kėsinosi į žmonių gyvybes. Išpuoliai įvykdyti Karoliniškėse ir Justiniškėse.
aro-pareigunai-sulaike-itariamuosius-kurie-suviais-is-koviniu-ginklu-kesinosi-i-zmoniu-gyvybes
Sulaikymo epizodas

Įtariamuosius, siejamus su organizuotomis nusikalstamomis grupuotėmis, ant žemės suguldė „Aro“ kovotojai.

Sulaikymo filmuotą medžiagą Lietuvos policija ketvirtadienį paviešino „Facebook“ profilyje.

Lapkričio pabaigoje 15min skelbė, kad šeštadienio vėlų vakarą Vilniaus policija skubėjo į Sausio 13-osios gatvę sostinės Karoliniškių rajone – pranešta, kad daugiabučio kieme pasikėsinta į jauno vyro gyvybę. Į 30-metį vilnietį buvo paleisti trys šūviai.

Pareigūnai įvykio vietoje tuomet aptiko tris pistoleto šovinių tūteles. Nors jaunam vyrui prireikė medikų pagalbos (į ligoninę nukentėjusįjį suskubo nuvežti sutuoktinė), sužeidimas nebuvo sunkus (kojos žaizda). Jis po apžiūros ligoninėje paleistas į namus. Šauliui tąsyk pavyko pasprukti, jis buvo ieškomas.

Policijai įtariamieji gerai žinomi, jie susiję su Vilniaus mieste veikiančiomis organizuotomis nusikalstamomis struktūromis.

Panašaus pobūdžio ginkluotas išpuolis buvo įvykdytas ir gruodžio viduryje, kuomet šūviai aidėjo sostinės Justiniškių miegamajame rajone.

Tyrimai dėl pasikėsinimų nužudyti

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) atstovai ketvirtadienį taip pat suskubo visuomenę informuoti, kad sostinės kriminalistai sulaikė du su organizuotu nusikalstamu susijusius, sunkiais nusikaltimais įtariamus asmenis.

Šių metų lapkričio ir gruodžio mėnesiais, tamsiuoju paros metu, sostinės Sausio 13-osios ir Talino gatvėse, iš šaunamųjų ginklų buvo sužaloti du vyrai. Patyrę kūno sužalojimus, jie pristatyti į ligoninę, rašoma pranešime.

Dėl šių įvykių Vilniaus apskrities VPK Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdyboje (KPONTV) buvo pradėti ikiteisminiai tyrimai dėl pasikėsinimo nužudyti, neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais ir šaudmenimis (LR BK 22 str. 1 d., 129 str. 1 d., 253 str. 1 d.).

Intensyviai dirbę pareigūnai per trumpą laiką nustatė du asmenis, įtariamus minėtais nusikaltimais. Policijai jie gerai žinomi, susiję su Vilniaus mieste veikiančiomis organizuotomis nusikalstamomis struktūromis.

Per kratas rado narkotikų ir netikrų pinigų

2016 metų gruodžio mėnesio pabaigoje KPONTV pareigūnai ir Antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ kovotojai Vilniaus mieste atliko specialią įtariamųjų sulaikymo operaciją. Atlikus kratas, buvo rasti nusikaltimo įrankiai, priemonės, be to – narkotinių medžiagų, padirbtų banknotų.

Įtariamiesiems pareikšti įtarimai dėl pasikėsinimo nužudyti, neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais ir šaudmenimis bei neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis ir netikrų pinigų laikymo (atsakomybė už pasikėsinimą nužudyti numato nuo 7 metų laisvės atėmimo bausmę).

Įtariamiesiems Vilniaus miesto apylinkės teismo buvo paskirta kardomoji priemonė – suėmimas.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Beje, po trečiadienį vykusio Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto posėdžio generalinis policijos komisaras Linas Pernavas, pranešė, kad Lietuvoje veikia keliasdešimt organizuotų nusikalstamų grupuočių. Anot policijos vadovo, norint kovoti su gaujomis būtina įteisinti galimybę civiliniu būdu konfiskuoti nusikalstamu būdu įgytą turtą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius