Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 04 14 /16:08

Vilniuje „Aras“ nuramino ministro žmoną, kurią išgąsdino įtartina siunta pašto dėžutėje

Vieno Vyriausybės nario pašto dėžutėje jo sutuoktinė ketvirtadienį aptiko siuntinį, kurio nedrįso neštis namo. Pasitarusi su vyru, politiko žmona sulaukė išminuotojų, kurie patikrino sumaištį sukėlusią siuntą.
Planas „Skydas“ Lvovo gatvėje
Planas „Skydas“ Lvovo gatvėje. Asociatyvi iliustracija / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Grėsmingai prasidėjęs specialiųjų tarnybų sujudimas sostinėje prasidėjo prieš vidurdienį – 11.40 val. sulaukta skambučio skubios pagalbos numeriu 112, o jau netrukus, 11.53 val., įvykio vietoje buvo įvestas saugumo priemonių planas „Skydas“ ir laukta išminuotojų.

Neoficialiomis žiniomis, į Bendrąjį pagalbos centrą paskambino vienas iš Lietuvos ministrų.

Paaiškėjo, kad kortelių iš Vokietijos siunta turėjo pasiekti ne Anušauskų namus sostinės Žvėryno rajone, bet ministro darbinį adresą – Krašto apsaugos ministeriją.

Politikas perdavė informaciją, kad namuose sostinėje esanti jo žmona 11.30 val. atsirakino pašto dėžutę, kad išsiimtų korespondenciją. Kartu su įprastais laiškais šeimai buvo atsiųstas kiek storesnis už vokus paketas.

Vilnietė pamatė, kad viduje yra kažkokios vielutės, tad numetė paketą lauke ir netrukus paskambino vyrui, kad pasidalintų savo nerimu.

Atvykusi policija aptvėrė įvykio vietą ir saugojo siuntinį tol, kol įvertinti jo turinio atskubėjo antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnai.

Specialistai greitai nustatė, kad viduje yra kortelės, o vielutės skirtos toms kortelėms pakabinti. Kitaip tariant, siuntinys nei ministro šeimai, nei aplinkiniams jokios grėsmės nekėlė. Juolab, kaip netrukus paaiškėjo, šią siuntą politikas pats ir buvo užsakęs, jos laukė.
12.35 val. saugumo planas „Skydas“ atšauktas.

Portalas lrytas.lt atskleidė, kad šio nutikimo epicentre atsidūrė krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas ir jo sutuoktinė Lina Anušauskienė. Teigiama, kad kortelių iš Vokietijos siunta turėjo pasiekti ne Anušauskų namus sostinės Žvėryno rajone, bet ministro darbinį adresą – Krašto apsaugos ministeriją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius