Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje atsijungus šviesoforams įvyko avarija, tuo metu šalia 4 pareigūnai globojo trikojį

Trečiadienį sostinės policija sulaukė neakivaizdžios kritikos dėl prioritetų dėliojimo rūpinantis eismo saugumu. 15min redakcija gavo laiškų ir socialiniame tinkle pasirodė pranešimų apie tai, kad judrioje sankryžoje atsijungus šviesoforams niekas nereguliavo eismo ir įvyko avarija, o tuo pat metu netoliese prie vieno trikojo darbavosi iškart keturi pareigūnai.
Netoliese prie trikojo greičio matuoklio darbavosi 4 pareigūnai, panašu, kad būtent du iš jų per minutę atsidūrė avarijos vietoje. Tačiau, padėję vairuotojams, reguliuoti eismo neliko.
Įvykio vietoje / Nuotrauka iš „Facebook“ profilio „Reidas Vilniuje“

Vilniaus apskrities policijos Komunikacijos poskyryje 15min sužinojo, kad įprastu atveju prie trikojo iš tiesų pakankama dviejų ar net vieno uniformuoto prižiūrėtojo. Policijos atstovas svarstė, kad šiuo atveju kilo nesklandumų arba buvo atliekami technikos derinimo darbai, pareikalavę didesnių pajėgų.

Nuotrauka iš „Facebook“ profilio „Reidas Vilniuje“/Įvykio vietoje
Nuotrauka iš „Facebook“ profilio „Reidas Vilniuje“/Įvykio vietoje

Tačiau nėra to blogo, kas neišeitų į gerą: išsiuntus pajėgas į avarijos Geležinio Vilko ir Mokslininkų gatvių sankryžą 12.09 val., po minutės (12.10 val.) pareigūnai jau buvo vietoje.

Pats pirmas pranešimas pagalbos numeriu gautas 12.06 val.

Vienas avarijos dalyvių informavo, kad sankryžoje Molėtų plento pradžioje susidūrė „Volvo“ ir BMW. Pareigūnų pagalbos reikėjo, nes vairuotojai kategoriškai nesutarė dėl kaltės ir negalėjo užpildyti eismo įvykio deklaracijos. Maža to, dar iki susidūrimo šioje sankryžoje neveikė šviesoforai, darėsi spūstys, o po avarijos eismas iš viso komplikavosi.

„Mokslininkų g. ir Geležinio Vilko g. sankryžoje neveikia šviesoforas ir dėl to jau įvykusi avarija. O policija vietoj to, kad reguliuotų eismą, su trikoju už kelių šimtų metrų stovi“, – tokio skaitytojo Manto J. laiškelio per pietus sulaukė 15min redakcija. Vilnietis patikslino, kad tuo metu, apie 12.00 val., kai jis važiavo pro avarijos vietą, trikojis greičio matuoklis, prižiūrimas dviejų pareigūnų, stovėjo ties Molėtų plento sankirta su Fizikų. Tai yra lygiai už 300 metrų nuo sankryžos, kurioje neveikė šviesoforai ir buvo nutikusi avarija.

Panaši diskusija apie šias aplinkybes prasidėjo ir „Facebook“ grupėje „Reidas Vilniuje“.

„12.27 val., kai važiavau, Geležinio Vilko ir Mokslininkų g. sankryžoje neveikė šviesoforai ir buvo avarija. Visi važiuoja kaip nori. Nėra kam reguliuoti sankryžos, nes trikojį saugo keturiese prie „Vynotekos“, – kritikavo vienas komentatorių.

Jei šio komentaro autorius tikslus, pareigūnai padėjo vairuotojams išsiaiškinti dėl kaltės, tačiau reguliuoti eismo niekas nepasiliko, o atstatyti šviesoforų veiklos meistrams tuo metu irgi dar nebuvo pavykę.

Nuotrauka iš „Facebook“ profilio „Reidas Vilniuje“/Įvykio vietoje
Nuotrauka iš „Facebook“ profilio „Reidas Vilniuje“/Įvykio vietoje

Vis dėlto 15min liudininkas Mantas pridūrė, kad atgal pro tą vietą važiavo jau apie 12.50 val., yra tuo metu šviesoforų veikimas sankryžoje jau buvo atstatytas, o vienas pareigūnų ekipažas ten dar buvo. Koks ekipažas ir kokiu tikslu, duomenys nežinomi.

Savo ruožtu Vilniaus VPK 15min papildomai informavo, kad trečiadienį per pietus kitame sostinės pakraštyje įvyko dar viena avarija, kurios metu sužeistas žmogus. Minsko plente, po vadinamuoju Skaidiškių viaduku, susidūrė automobiliai „Mercedes-Benz“ ir „Toyota Corolla Verso“. Per šį eismo įvykį nukentėjo viena moteris, kuriai kraujavo prakirsta galva. Šios avarijos aplinkybes tiria policijos pareigūnai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius