Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje degė tranzitinis traukinys Maskva–Kaliningradas (papildyta 8.19 val.)

Vilniuje užsiliepsnojo tranzitinis traukinys Maskva–Kaliningradas. Žmonės per incidentą nenukentėjo.
Kenos geležinkelio stotyje
Pasienietis prie tranzitinio traukinio / VSAT nuotr.

Pirminiais duomenimis, traukinys važiavo iš Maskvos. Liepsnos šilumvežyje pliuptelėjo traukiniui jau išvažiavus iš Vilniaus geležinkelio stoties teritorijos, tačiau dar neprivažiavus Panerių stoties.

Gaisrą užgesinus, jau švintant traukinys buvo partemptas atgal į Vilniaus geležinkelio stotį, kur buvo laukiama naujo šilumvežio, galinčio traukinį tempti į Kaliningradą.

Per incidentą žmonės nenukentėjo, tačiau ugnis smarkiai apgadino šilumvežį ir traukinio pašto skyrių. Kiek žmonių važiavo šiuo traukiniu ir kiek jų laukia kito šilumvežio, kol kas nežinoma. Policijos duomenimis, Vilniuje, dar prieš kylant gaisrui, iš traukinio išlipo du Rusijos piliečiai ir du Kazachstano piliečiai.

Apdegęs šilumvežis buvo atkabintas nuo sąstato ir kartu su pašto vagonu nutemptas į depą. Čia jį pasitiko Vilniaus ugniagesiai.

Papildyta 7.15 val.: Pranešimą apie gaisrą sostinės specialiosios tarnybos gavo apie 5.05 val.

Ugniagesiai praneša, kad degantį traukinį užgesino geležinkelininkai. Gelbėtojai jau į Vilnių partemptą šilumvežį apžiūrėjo ir įsitikino, kad gaisro pavojaus nebėra.

Apie 7.10 val. pranešta, kad gaisras visiškai užgesintas.

Papildyta 8.19 val.: Kaip 15min.lt informavo Valstybės sienos apsaugos tarnybos atstovas Rokas Pukinskas, traukiniu iš viso važiavo 345 žmonės. Iš jų 286 žmonės per Lietuvą vyko tranzitu.

Kenos geležinkelio stotyje pasieniečiai patikrinę traukinį ir jo keleivių dokumentus konstatavo, kad pažeidimų nenustatyta. Traukiniui buvo leista važiuoti toliau.

„Tranzitinių traukinių stebėjimas vykdomas naudojantis GPS. Ant traukinio stogo tvirtinama įranga, kuri, traukiniui pervažiavus Lietuvą, vėl nuimama. Pasieniečiai traukinį stebi kompiuterio ekrane. Pirmadienį iš ryto pareigūnai matė, kad traukinys, tik pajudėjęs iš Vilniaus geležinkelio stoties, vėl sustojo. Situacija visą laiką buvo stebima, pasieniečiai matė, kad traukinys po kiek laiko buvo partemptas atgal į Vilnių“, – 15min.lt pasakojo R.Pukinskas.

Pasak VSAT atstovo, prieš pat 8 val. traukinys iš Vilniaus geležinkelio stoties vėl pajudėjo ir nuvažiavo Kaliningrado link.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius