Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje dėl moksleivės išžaginimo už grotų atsidūrė juodaodis, išžaginimu apkaltintas estas iš areštinės paleistas

Pastarosiomis savaitėmis Vilniaus policijos areštinėje apkaltinti išžaginimu atsidūrė keli užsieniečiai. Juodaodis Nigerijos pilietis, įtariamas moksleivės išžaginimu, suimtas mėnesiui. Nepilnametės išžaginimu įtartas estas iš areštinės jau paleistas.
Areštinė
Areštinė / Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr.

Lietuvoje gyvenantis trisdešimtmetis Nigerijos pilietis įtariamas per Velykas bažnyčiai priklausančiame pastate išžaginęs aštuoniolikmetę moksleivę. Ji tvirtina, kad per Velykas sostinės centre esančiame apleistame pastate, kuris priklauso Šv.Apaštalų Pilypo ir Jokūbo bažnyčiai, su draugu vilniečiu ir juodaodžiu Nigerijos piliečiu gėrė vyną ir alų.

Po kiek laiko vilnietis išvyko namo, o juodaodis esą merginą išžagino. Vėliau jis ją nuvežė namo.

Kadangi juodaodis tame pačiame pastate nuolat gyvena, policijai, gavusiai moksleivės pareiškimą dėl išžaginimo, nebuvo sunku jį rasti.

„Juodaodis Nigerijos pilietis Lietuvoje gyveno legaliai. Jis turėjo leidimą čia nuolat gyventi. Dabar teismo sprendimu jis suimtas mėnesiui“, – 15min.lt žurnalistui sakė Vilniaus apskrities VPK viršininko pavaduotojas Antonis Mikulskis.

Teismui nusprendus užsienietį suimti, iš areštinės jis buvo pervežtas į Lukiškių tardymo izoliatorių ir šiuo metu yra ten.

Už grotų dėl išžaginimo atsidūręs Nigerijos pilietis šiomis savaitėmis nėra vienintelis užsienietis, patekęs į areštinę dėl sunkaus nusikaltimo. Prieš kelias savaites Vilniaus belangėje laiką leido nepilnametės išžaginimu įtartas estas.

Estijos pilietis su draugu į Vilnių buvo atvykęs pirkti automobilio. Vyrukai atsivežė ir dvi nepilnametes, taip pat estes. Neilgai trukus viena nepilnametė sostinės policijai pasiskundė, kad draugas ją išžagino.

Estas buvo sulaikytas, dėl nepilnametės išžaginimo buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Tačiau vos pradėjus tyrimą nepilnametė staiga pakeitė savo parodymus ir pareiškė jokių pretenzijų nebeturinti.

Nepaisant to, estas teismo sprendimu buvo suimtas dešimčiai parų.

Teismo medicinos ekspertai nustatė, kad išžaginimu tautietį apkaltinusi nepilnametė turėjo lytinių santykių. Tačiau ar prieš ją buvo vartota prievarta, ekspertai vienareikšmiškai negalėjo pasakyti.

Po kurio laiko estas iš areštinės paleistas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius