Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 25 /18:29

​Vilniuje dviratininkas nufilmavo, kaip jį bando suvažinėti maršrutinio autobuso vairuotojas

Piktas maršrutinio autobuso vairuotojas sostinėje mėgino paauklėti esą per patogiai Ozo gatve važiuojantį dviratininką. Vairuotojas profesionalas nesugalvojo nieko geriau, nei spausti dviratininką prie kelkraščio. Piktybišką bendrovės „Vilniaus viešasis transportas“ darbuotojo elgesį užfiksavo vaizdo kamera. Sostinės policija jau atlieka tyrimą.
Dviratininkas nufilmavo, kaip autobusas ima jį lenkti ir tyčia spausti prie kelkraščio.
Dviratininkas nufilmavo, kaip autobusas ima jį lenkti ir tyčia spausti prie kelkraščio. / Kadras iš filmuotos medžiagos

„Autobuso vairuotojas buvo pasipiktinęs, kad važiuoju keliu (dviračio tako Ozo gatvėje nėra). Vairuotojas, kaip girdėti vaizdo medžiagoje, mane matė ir naudojo garsinį signalą, be viso to, mane pasivijęs bandė suvažinėti. Autobusas ilgas, todėl lengvai galėjau pakliūti po ratais, bet stabdydamas ir laikydamas pusiausvyrą bei saugodamasis vairo užkabinimo už autobuso išlošiau kelias akimirkas, kad nebūčiau pakliuvęs po galiniais autobuso ratais“, – kraują stingdančiais įspūdžiais dalijasi 15min.lt skaitytojas Andrius.

Dviratininko pasakojimas akivaizdžiai nėra sudramatintas – vilniečio pasakojimą atspindi jo filmuota medžiaga.

VIDEO: Autobuso vairuotojas Ozo gatvėje bandė sutraiškyti dviratininką

Ši situacija užfiksuota, kai Andrius važiavo į darbą dviračiu praėjusios savaitės viduryje.

Ozo gatvėje, artėjant prie sankryžos su Kalvarijų ir Kareivių gatvėje, specialaus dviračių tako nėra, todėl vaikinas judėjo A juostos pakraščiu.

„Aš pasipiktinau, kaip jis vairuoja, o jis pasipiktino, kad aš važiavau autobusų juosta“, – trumpą pokalbį su autobuso vairuotoju reziumavo dviratininkas.

„Pagal KET taisykles, transporto priemonė mane lenkti turi 1 m arba 1,5m atstumu. O jei kelkraštyje stovi mašinos, tai šis atstumas turi būti dar didesnis“, – teigia dviratininkas.

Jo filmuota medžiaga nutrūksta, kai Andrius sustoja prie autobuso kabinos pasišnekėti. Pokalbis nebuvo malonus, tačiau trumpas. „Aš pasipiktinau, kaip jis vairuoja, o jis pasipiktino, kad aš važiavau autobusų juosta“, – 15min.lt minėjo Andrius.

Pasak dviratininko, maždaug 40 metų autobuso vairuotojas užtrenkė savo langelį, pasakęs vienintelę šią frazę.

„Mano dviratis tvarkingas, su visais atšvaitais, šviestuvais, skambučiu ir netgi dokumentais. Naudoju ryškią aprangą, ji irgi su atšvaitais“, – savo drausmingumą kelyje pažymi vilnietis.

Andrius prasitarė, kad šis įvykis, po kurio pasijuto kaip iš naujo gimęs, jam priminė skaudžią avariją Laisvės prospekte, kur pernai po autobuso ratais žuvo močiutė su anūke. Tąsyk įvyko nelaimė, tuo tarpu šiuo atveju vilnietis įžvelgia piktybišką jo gyvybei pavojų sukėlusį autobuso vairuotojo poelgį.

Todėl dviratininkas nedvejodamas perdavė savo filmuotą medžiagą Vilniaus kelių policijai. Vaikinas neįsidėmėjo autobuso maršruto, tačiau nurodė transporto priemonės valstybinį numerį (HHU 210), patikslino įvykio laiką.

Papildyta Vilniaus savivaldybės Viešųjų ryšių specialistės Ingos Simanonytės komentaru:

Dviratininkas pasielgė teisingai, kad dėl šio įvykio kreipėsi į Policijos pareigūnus. Policija atliks tyrimą ir nustatys, ar vairuotojas pažeidė KET taisykles. Taip pat dėl šio įvykio bus atliktas ir vidinis patikrinimas, vairuotojui už KET taisyklių nesilaikymą ir nesaugų elgesį kelyje gresia darbo netekimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius