Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 09 07 /13:32

Vilniuje eismo įvykyje nukentėjo dviračiu važiavusi finansų viceministrė

Sostinės Gedimino prospekte antradienio rytą įvyko dviračio ir taksi automobilio avarija. Socialiniuose tinkluose informacija apie eismo įvykį pasidalijo pati nukentėjusioji. Pasirodo, medikų pagalbos prireikė finansų viceministrei Rūtai Bilkštytei. Moteris neslėpė pasipiktinimo vairuotojų kultūra.
R.Bilkštytei nustatyta kojos trauma
R.Bilkštytei nustatyta kojos trauma / R.Bilkštytės nuotr.

Policija apie eismo įvykį pranešimo sulaukė antradienį, 9.48 val.

Vyras pranešė, kad gatvėje taksi automobilis „Toyota“ sustojo išlaipinti keleivį. Tuo metu moteris, važiavusi dviračiu, rėžėsi į staiga atsidariusias stovinčio automobilio dureles.

Į įvykio vietą atskubėjo medikai.

Nukentėjusiajai buvo nustatyta kojos trauma.

Vėliau socialiniuose tinkluose pasklido žinia, kad šio eismo įvykio dalyvė, dviračiu važiavusi moteris – finansų viceministrė Rūta Bilkštytė.

Savo paskyroje feisbuke ji pati pasidalijo avarijos aplinkybėmis aiškindama, kad ryte važiuojant Gedimino prospekte esančiu dviračių taku staiga prieš pat nosį sustojo automobilis, atsidarė keleivio durelės ir tuomet smūgio išvengti nepavyko – dviračiu važiavusi moteris smarkiai į jas atsitrenkusi krito ant šono.

„Kiek reikės dviratininkų išlieto kraujo, kad policininkai realiai pastebėtų automobilius blokuojančius dviračių takus? Kiek reikės kraujo žalesniam transportui?

Tikiu, kad tam reikia geresnės infrastruktūros dviratininkams, kas tikrai pastaruoju metu gerėja. Bet infrastruktūra nepadės, jei nebus kultūros“, – savo įraše svarstė R.Bilkštytė.

15min.lt susisiekus su pačia viceministre, moteris informavo, kad medikai nustatė kojos lūžį.

Nupasakojo ir smulkesnes įvykio aplinkybes – pasirodo, automobilis važiavo už pačios dviratininkės, tačiau vėliau ją aplenkė, staiga sustojo viduryje dviračių tako, o tuomet ir atsidarė keleivio durelės.

„Gedimino prospektu važinėju visus metus, išskyrus tada, kai yra daug sniego, nes netoliese gyvenu. Tai ta problema, kad automobiliai stovi ant dviračių tako arba šalia dviračių tako, arba prie viešbučio, makdonaldo, egzistuoja – reikia juos lenkti“, – dalinosi R.Bilkštytė.

Moteris paminėjo, kad į įvykio vietą atvykę policijos pareigūnai patikrino tiek pavėžėjo, tiek pačios dviratininkės blaivumą ir toliau tęsė įvykių aplinkybių tikslinimą jau be jos, mat R.Bilkštytė buvo išgabenta į ligoninę.

Vis dėlto už šį grubų pažeidimą transporto priemonių vairuotojai sostinės centre dažniausiai nėra baudžiami, o į gatvę išvažiuojantys dviračiai, bandantys lenkti dviračių take stovinčius automobilius, neretai sudaro avarines situacijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius