Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniečiui atsirūgo dėl pašalpų „įdarbintos“ moterys: nuteistas 5 metams kalėjimo

Praėjus beveik dešimtmečiui nuo nusikalstamos schemos pradžios Artūrą Karpušenkovą pasivijo teisingumas – jis nuteistas 5 metams kalėjimo ir turės sumokėti kelių tūkstančių eurų baudą. O teismas praneša, kad fiktyviai įdarbintos trys moterys valstybei kainavo dešimtis tūkstančių eurų.
Vilniaus miesto apylinkės teismas
Vilniaus miesto apylinkės teismas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kaip 15min informuoja Vilniaus apylinkės teismas, penktadienį teisėjas Mindaugas Striaukas priėmė nuosprendį byloje, kurioje A.Karpušenkovas, Lina Karmazinienė, Viktorija Ševcova ir Jurgita Mikutienė kaltinti sukčiavimu ir dokumento suklastojimu bei suklastoto dokumento panaudojimo.

Bylos duomenimis, Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybai buvo teikiami duomenys apie L.Karmazinienės, V.Ševcovos ir J.Mikutienės įdarbinimą į jokios veiklos nevykdančią įmonę.

Vėliau moterys teikė prašymus dėl ligos, motinystės ir motinystės (tėvystės) pašalpų gavimo atitinkamai pagal fiktyvioje įmonėje gautas pajamas ir sumokėtus privalomus mokesčius bei įmokas.

Vilniaus apylinkės teismas pažymi, kad tokia teisė gauti pašalpas, remiantis įstatymu, garantuojama tik įmonės darbuotojams, teisėtai ir realiai dirbantiems įmonėje.

A.Karpušenkovas nuo 2007 m. rugpjūčio 17 d. fiktyviai įdarbino L.Karmazinienę jo paties įkurtoje įmonėje Vilniuje kaip direktorę. Įmonė jokios veiklos nevykdė, tačiau abu nuteistieji sukčiavo – sugebėjo gauti pašalpų už 22 tūkst. 368 eurus.

Jis taip pat fiktyviai įdarbino V.Ševcovą direktorės pavaduotoja ir apgaulės būdu gavo daugiau nei 26 tūkst. eurų pašalpų. Be to, A.Karpušenkovas vadybininke įdarbino ir J.Mikutienę, o ši iš valstybės apgaulės būdu gavo pašalpų už 16 tūkst. 494 eurų.

Teisėjas nusprendė A.Karpušenkovą pripažinti kaltu ir skyrė galutinę subendrintą bausmę – 5 metus laisvės atėmimo ir 3389 eurų dydžio baudą. Vyriškis buvo suimtas teismo salėje.

L.Karmazinienę, V.Ševcovą ir J.Mikutienę teismas taip pat pripažino kaltomis ir skyrė laisvės atėmimo bausmes ir įpareigojo atlyginti padarytą žalą.

Tiesa, Vilniaus miesto apylinkės teismo nuosprendis per 20 dienų dar gali būti apskųstas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius