Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje ieškomas kaukėtas mergaitės užpuolikas: „Grasino peiliu, sakė, jei kalbėsiu, nužudys“

Socialiniame tinkle „Facebook“ viešinama istorija, kad Vilniuje veidą užsimaskavęs peiliu ginkluotas užpuolikas pagrasino nužudyti mažametę. Tyrimo ėmėsi ir įtariamojo ieško sostinės policija.
Naktinio Vilniaus policijos reido metu nubaustas tik vienas pažeidėjas
Asociatyvi iliustracija / Viktorijos Savickos nuotr.

Vilniaus apskrities policija ėmėsi ikiteisminio tyrimo „dėl grasinimo nužudyti ar sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą arba žmogaus terorizavimo.“

Pareigūnai reagavo į filmuotą medžiagą feisbuke, kurioje viena mergaitė papasakojo apie viešoje vietoje patirtą smurtą.

„Mane užpuolė, grasino su peiliu. Jis uždengė man ranka burną. Sakė, kad jeigu kalbėsiu ar judėsiu, jis mane nužudys“, – įraše liudijo mažametė.

Policijos turimais pirminiais duomenimis, užpuolimas vyko ketvirtadienį apie 17 val. 33 min. Vilniaus centre, prie Žvėryno tilto per Neries upę. Teigiama, kad mergaitė pėsčiomis keliavo namo iš būrelio, o įtariamasis vaiką kurį laiką sekė. Nutaikęs progą – užpuolė.

Teigiama, kad incidentas baigėsi laimingai, kuomet įvykį pamatė neabejingas praeivis.

Užsipuolęs užpuoliką, pilietiškas vilnietis sukėlė sumaištį, kuria pasinaudojusi, mergaitė tiesiog pabėgo, o namuose apie nutikimą papasakojo tėvams. Pastarieji nedelsdami kreipėsi į pareigūnus. Mergaitė buvo išsigandusi, tačiau greitosios medicinos pagalbos tėvai atsisakė.

Ypatingai ačiū tam atsitiktiniam praeiviui, kuris pajautė bėdą ir nubaidė niekšą, feisbuke dėkoja mergaitės tėvas.

Socialiniame tinkle „Facebook“ aktyviai komunikuoja iš užpultosios mergaitės tėvas, dedantis pastangas prisidėti prie sėkmingo teisėsaugos tyrimo.

„Širdingai visiems dėkoju už pagalbą. Visų jūsų dėka labai greitai pavyko sužinoti labai svarbius dalykus dėl mano dukros užpuolimo. Ypatingai didelis ačiū tam atsitiktiniam praeiviui, kuris pajautė bėdą ir nubaidė niekšą“, – rašo vilnietis.

Vyriškis feisbuke išplatino ir vaizdo įrašą, kuriame Vilniaus centre, prie Katedros aikštės, jis prieina prie vieno įtartino asmens. Pasiteirauja jo, ar šis nebuvo užpuolęs mergaitės. Sužeista nosimi buvęs vyras atsako neigiamai ir kartu su kažkokia moterimi skubiai pasišalina. Todėl savo dukters skriaudiko ieškantis vilnietis šį žmogų įvardija kaip „asmenį, galintį turėti tyrimui reikšmingos informacijos.“

Tuo metu Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyryje 15min penktadienį popiet sužinojo, kad konkretaus asmens viešos paieškos pareigūnai dar neorganizuoja, jokio įtariamojo nuotraukos dar neskelbia ir visos visuomenės pagalbos neprašo.

Įtariamojo kol kas ieškoma „standartiniais“ policijos metodais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius