Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje įmones įsteigę du italai įtariami tarptautiniu sukčiavimu

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba kartu su Vilniaus apygardos prokuratūra atlieka ikiteisminį tyrimą dėl dviejų Italijos Respublikos piliečių, kurie įtariami dokumentų klastojimu, pasikėsinimu sukčiauti ir 1,2 milijono eurų, gautų iš tarptautinės nusikalstamos schemos, legalizavimu. Tyrimo metu laikinai apribotos nuosavybės teisės į Vilniuje registruotos uždarosios akcinės bendrovės sąskaitą, iš kurios italai bandė paimti apie 1,5 milijono litų grynųjų pinigų. Vienam iš italų teismas skyrė 1 mėn. suėmimą, o antrajam – užstatą ir dokumentų paėmimą.
Eurai
Eurai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas remiantis FNTT ir Valstybinės mokesčių inspekcijos atlikta rizikos analize, kuri parodė, kad tik pavasarį sostinėje registruota bendrovė, deklaruojanti, kad vykdo tarptautinę prekybą metalais, per savo banko sąskaitą vykdo neįprastas pinigines operacijas.

Nustatyta, kad  bendrovėje dirbantys keli Italijos Respublikos piliečiai gauna dideles pinigų sumas iš užsienio valstybių ir perveda jas į kitų užsienio valstybių sąskaitas, arba išima gautus pinigus grynaisiais. Tęsiant tyrimą išaiškinta, kad tie patys Italijos piliečiai Vilniuje įsteigė dar vieną bendrovę, vykdžiusią panašaus pobūdžio finansines operacijas, tačiau realiai nepirkusią ir nepardavusią jokio metalo, ir jai vadovavo. Taip pat nustatyta, kad  bendrovė šiemet dar nėra pateikusi nė vienos mėnesinės pajamų mokesčio ir privalomojo socialinio draudimo įmokų pajamų deklaracijos, kurioje būtų deklaruotas darbuotojams išmokėtas darbo užmokestis ir apskaičiuotas gyventojų pajamų mokestis. Iš užsienio šalių mokesčių administratorių buvo gauta duomenų, kad įmonė, dideles pinigų sumas pervedanti į Italijos piliečių vadovaujamas Lietuvos bendrovės sąskaitas, jau įtariama mokesčių nemokėjimu.  

Kilus įtarimui, kad minėtos Italijos Respublikos piliečių Vilniuje registruotos bendrovės gali būti susijusios su tarptautine nusikalstama veika, vadinamuoju karuseliniu pridėtinės vertės mokesčio sukčiavimu, kai siekiant neteisėtai gauti PVM steigiamos bendrovės įvairiose valstybėse, imituojamos prekių pirkimo–pardavimo operacijos ir atsiskaitymai su įvairiais bankais, pradėto ikiteisminio tyrimo metu FNTT tyrėjai atliko kratas Italijos piliečių nuomojamame bute. Šio buto balkone buvo aptikta sklidina vandens plastmasinė dėžė, kurioje akmeniu buvo prispausti įvairių užsienio bendrovių dokumentai. Nustatyta, kad aptikti dokumentai priklauso užsienio bendrovėms, su kuriomis Italijos Respublikos piliečių Vilniuje registruotos bendrovės vykdė prekybą metalu. Kratų metu FNTT tyrėjai rado pas vieną iš italų asmens dokumentų (asmens tapatybės kortelę ir vairuotojo pažymėjimą), išduotų skirtingų Italijos piliečių vardu, bet juose buvo įklijuotos įtariamojo nuotraukos.   

Šiuo metu FNTT apie galimą Italijos Respublikos piliečių nusikalstamą veiklą informavo  Europolą ir kelias užsienio valstybių teisėsaugos institucijas, atlieka įtariamųjų ir jų vadovaujamų Lietuvoje įsteigtų bendrovių finansų tyrimus.

VIDEO: FNTT tyrėjai per kratą aptikto paslėptus užsienio bendrovių dokumentus

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius