-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje įsisiautėjo interneto kabelio vagys

Per du pastaruosius mėnesius vien Verkių gatvėje Vilniuje vagys tris kartus supjaustė ir sugadino maždaug 1 kilometrą šviesolaidinio interneto kabelio. „Skynet“ internetą diegiantis „Penkių kontinentų“ Komunikacijų centras skaičiuoja, kad nusikaltėlių padaryta žala įmonei siekia 20 tūkst. litų.
Internetas
Internetas / Š. Mažeikos BFL nuotr.

„Tačiau svarbiausia yra ne materialinė žala, o tai, kad dalis mūsų klientų mažiausiai kelias, o kartais ir keliolika valandų negali naudotis interneto, televizijos ir kitomis paslaugomis. Suprantama, už laiką, kai buvo nutrūkęs paslaugų teikimas, iš jų nebus skaičiuojami jokie mokesčiai. Atsiprašome klientų už patirtus nesklandumus“, – sako Jurgita Guobytė, „Penkių kontinentų“ Komunikacijų centro Komercijos skyriaus vadovė bendrovės išplatintame pranešime.

J.Guobytės teigimu, šviesolaidinio interneto kabeliuose nėra jokių metalų, jie sudaryti iš silicio skaidulų. Metalo vagys tikrai negalės iš jų pasipelnyti. Taigi veikiausiai čia darbuojasi nepatyrę mėgėjai.

„Įtarinėti konkurentų nesinorėtų, kadangi žinome, jog jie taip pat nukentėjo. Tikimės, kad policijos kriminalistai išaiškins nusikaltėlius ir jie bus tinkamai nubausti. Gaila, kad pastaroji vagystė sutapo su gera naujiena – šiomis dienomis prie šviesolaidinio tinklo „Skynet“ prijungti septyni nauji daugiabučiai Žirmūnų gatvėje, esančioje tame pačiame rajone kaip Verkių gatvė“, – apgailestauja J.Guobytė.

„Skynet“ – pirmasis šviesolaidinis internetas Lietuvoje, pradėtas diegti dar 1998 m. Pati moderniausia tinklo įranga leidžia teikti ne tik interneto, bet ir interaktyviosios IP televizijos „Penki TV“, taip pat IP telefonijos „Skytel“ paslaugas.

Šiuo metu „Penkių kontinentų“ Komunikacijų centro teikiamomis paslaugomis naudojasi per 130 tūkst. privačių ir verslo klientų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius