Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 12 03 /11:32

Situacija keliuose blogėja: Kaune virsta sunkvežimiai, Vilniuje užfiksuotos 28 avarijos

Nors Vilniuje nuo ryto gausiai krinta snaigės, o Kaune sniegas taip pat ėmė drėbti vairuotojai į darbą nuvyko be didesnių problemų. Policijos duomenimis, įvyko keli eismo įvykiai, kur nukentėjo žmonės. O nuo ryto smulkių techninių avarijų užfiksuota ne ką daugiau nei įprastomis dienomis, kai eismo sąlygos būna puikios. Tiesa, kiek vėliau policija informavo, kad pasibaigus piko metui, pasipylė avarijos.
Pirmadienio avarijos Kaune ir Vilniuje
Pirmadienio avarijos Kaune ir Vilniuje / Kur stovi policija Kaune/Facebook nuotr.

„Nuo 8 valandos ryto Vilniuje įvyko 28 techniniai eismo įvykiai“, – 15min informavo Vilniaus apskrities policijos atstovas.

Nors pats piko metas buvo ramus, panašu, kad vairuotojai kiek įsidrąsino po 10 val.

Oslo gatvėje susidūrė „Škoda“ ir vilkikas DAF su lenkiškais numeriais. Šios avarijos metu niekas nenukentėjo, tačiau važiuojant link Gariūnų eismo sąlygos apsunkintos, uždaryta viena eismo juosta.

Reidas Vilniuje/Facebook nuotr./Avarija Oslo gatvėje
Reidas Vilniuje/Facebook nuotr./Avarija Oslo gatvėje

Didžiausia problema, vairuotojai negali išsiaiškinti, kas kaltas. Jie tiesiogine to žodžio prasme neranda bendros kalbos, vilkiko vairuotojas kalba tik lenkiškai.

Vilniaus apskrities policija 10 val. 05 min. gavo pranešimą ir apie Širvintų rajone, netoli Vileikiškių kaimo apvirtusį automobilį. Kol kas aiškinamasi, kas ten įvyko ir ar kas nors nukentėjo.

Reidas Vilniuje/Facebook nuotr./Apvirtęs automobilis Širvintų rajone
Reidas Vilniuje/Facebook nuotr./Apvirtęs automobilis Širvintų rajone

Tačiau, nors ir sninga, eismo sąlygos visai neblogos, kelio danga mieste daugiausiai šlapia ir nepasidengusi ledu ar sniegu.

Kauno apskrities policija taip pat gyrė sąmoningus vairuotojus, sniegas į miesto gatves chaoso neįnešė.

Pirmadienio rytą nuo 6 val. iki 11 val. Kauno apskrities policijos aptarnaujamoje teritorijoje užfiksuota 13 techninių eismo įvykių, iš jų 9 įvykę Kauno mieste.

Biruliškio gatvėje 10.15 val. MAN ir DAF vilkikai. Lengvasis – Renault. Pirminiais duomenimis, visi trys vairuotojai buvo blaivūs. Kviesta ir priešgaisrinė – pranešta, kad vilkikų vairuotojus gali reikti vaduoti iš kabinų.

Kur stovi policija Kaune/Facebook nuotr./Apvirtęs sunkvežimis Biruliškių gatvėje
Kur stovi policija Kaune/Facebook nuotr./Apvirtęs sunkvežimis Biruliškių gatvėje

Taip pat registruotas vienas įskaitinis eismo įvykis, kurio metu buvo sužalotas žmogus. Apie 8.02 val. Kauno rajone, Garliavoje, Rokų pl., susidūrė dvi transporto priemonės: vyro vairuojamas automobilis „Opel“ ir „Audi“, vairuojamas vyro. Pirminiais duomenis vairuotojai blaivūs, dėl patirtų sužalojimų į gydymo įstaigą pristatytas „Audi“ automobilio vairuotojas.

Be to, Drobės gatvėje vilkikas įvažiavo į apšvietimo stulpą. Manoma, kad eismo įvykis nutiko dėl slidžios dangos.

Kur stovi policija Kaune/Facebook nuotr./Avarija Drobė gatvėje
Kur stovi policija Kaune/Facebook nuotr./Avarija Drobė gatvėje

Kauno apskrities policijos pareigūnai primena vairuotojams pasirinkti ne maksimalų leistiną, o saugų greitį. Esant slidžiai kelio dangai, prailgėja stabdymo kelias, dabartinės oro sąlygos blogina matomumą, tad vairuotojams patariame laikytis saugaus atstumo tarp transporto priemonių, neskubėti kelyje, būti atidiems ir kantriems.

Ši situacija rodo tiek puikų kelininkų darbą, sveikinimų nusipelnė ir patys vairuotojai, atsakingai pasirinkę saugų greitį ir tinkamai įvertinę eismo sąlygas.

„Šalyje pagrindinių valstybinės reikšmės kelių dangos daugiausia šlapios, vietomis yra drėgnų kelių ruožų“, – skelbiama portale eismoinfo.lt.

Šiuo metu apsnigti mažesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai, jie padengti privažinėtu sniegu, slidūs.

„Šiuose keliuose dirba kelių priežiūros mechanizmai. Vykstančiųjų šiais keliais prašome atkreipti dėmesį į tai, kad yra slidžių ruožų, todėl neskubėkite, nedarykite staigių manevrų“, – raginami vairuotojai.

Visoje Lietuvoje, išskyrus Utenos apskritį, krituliai, daugiausia šlapdriba. Oro temperatūra nuo 0 iki 2 laipsnių šalčio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius