Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje leisgyvė rasta 13-metė savo paslapties neišduoda nei namiškiams, nei pareigūnams

Mistinio serialo epizodą primenančioje nepilnametės istorijoje klausimų vis dar daugiau nei atsakymų. Vos gyva sušalusi paauglė antradienio popietę aptikta po atviru dangumi sostinės Fabijoniškių rajone. Medikų atgaivinta mergaitė, kuri nebuvo nei girta, nei apsvaigusi nuo kvaišalų, tylėjo lyg prisisėmusi į burną vandens. Kas atsitiko? Į šį klausimą kol kas neatsakė nei vaiko teisių saugotojai, nei policininkai. Tačiau tyrimai vyksta.
Depresija – klastinga liga
Asociatyvinė iliustracija / 123rf.com nuotr.

„Čia reikia konkrečiai viską nustatyti ir viską ištirti“, – apie tai, kad paslaptinga Vilniuje vos nepražuvusios 13-metės istorija neliks be pabaigos, penktadienį 15min.lt sakė Lietuvos vaiko teisių apsaugos kontrolierė Edita Žiobienė.

Tuo pačiu ji pripažino, kad kol kas valdiškas tyrimas nepasistūmėjęs: E.Žiobienė net nežino, kurioje mokykloje mokosi nukentėjusioji, o informacijos apie šią nepilnametę iš Vilniaus miesto savivaldybės, pagal procedūrose numatytus terminus, tikimasi sulaukti per 10 dienų nuo užklausos.

Vaiko teisių kontrolierę pasiekė neoficiali informacija, kad įstaigoje, kurioje mokosi ši vilnietė, net nėra psichologo, tačiau ir šie duomenys dar tikslinami.

Nesiorientavo aplinkoje

Pranešimas apie vaiką, gulintį viešoje vietoje be aiškių gyvybės požymių, buvo gautas antradienį po pietų.

Prieš 16 val. į iškvietimo vietą S.Stanevičiaus gatvėje nuvykę patruliai aptiko tai, apie ką pranešė praeiviai: pievoje gulinčią mergaitę.

Nustatant tylenės tapatybę bėdų nekilo – apie nepilnametės dingimą motina jau buvo spėjusi pranešti policijai, pareigūnai jos ieškojo.

Atvykę medikai skubiai išsivežė ją į Vaikų ligoninę. Nieko, išskyrus bendrą kūno atšalimą ir šiokius tokius atminties sutrikimus, gydytojai nenustatė. Be to, paaiškėjo, kad nei nuo alkoholio, nei nuo narkotikų paauglė nėra apsvaigusi.

Fizinė sveikatos būklė gana greitai tapo stabili, tačiau dvasinė būsena iki šiol kelia nerimą.

Nei medikams, nei policininkams, nei artimiesiems paauglė nieko nepaaiškino. Gerai bent tai, kad nekilo bėdų nustatant tylenės tapatybę – apie nepilnametės dingimą motina jau buvo spėjusi pranešti ir pareigūnai jos ieškojo.

Tačiau apie tai, kaip ir dėl ko antradienį ji atsidūrė pievoje, pareigūnai kol kas nieko aiškiau pasakyti negali: „Nieko labai konkretaus nežinome – aišku, kad buvo gyva, tik nesiorientavo aplinkoje. Daugiau sunku pasakyti, nes mergaitė su niekuo nebendrauja.“

Panašiai sakė ir Vaiko teisių apsaugos kontrolierė: „Jei ji pati pasakytų – viskas iškart taptų aiškiau.“ E.Žiobienė pasidžiaugė, kad bent medikų globos mergaitė nesikrato – gydytojai savo ruožtu stengiasi, kad jai nieko netrūktų.

Tiria versiją apie vaistus

Įvykio su šia paaugle aplinkybes aiškinasi Vilniaus miesto šeštojo policijos komisariato pareigūnai. Jo Viešosios policijos skyriaus viršininkas Aidas Steponaitis LNK žinioms yra sakęs, kad yra tikrinama versija, ar mergaitė galėjo vartoti „tam tikros rūšies vaistų“.

Pareigūnai taip pat aiškinasi, ar nepilnametės atžvilgiu nebuvo įvykdytas koks nors nusikaltimas.

„Kažkokių problemų mokykloje nėra, bet gyvenimo būdas yra savotiškas“, – aptakiai apie šią paauglę kalbėjo A.Steponaitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius