Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vilniuje liepsnojo L.Ragelskio žmonos mašina: „Bandymas sunaikinti mano gyvenimą“

Praėjusią naktį sostinėje liepsnojo transporto priemonė. Jos šeimininkė įtaria padegimą. Prorusiško veikėjo Lauryno Ragelskio žmona feisbuke primena, kad kita jų šeimos mašina liepsnojo ir užpernai. Vilnietė jaučiasi nesaugi, prašo pagalbos.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Nuotrauka iš I.Ragelskienės „Facebook“ profilio

„Šią naktį likau gyva. Atsitiktinumas – gyva, nesudeginta liko ir mano šeima. Jie spėjo padegti tik mūsų mašiną, čia pat, po buto langais stovinčią“, – savojoje „Facebook“ paskyroje penktadienį rašo Ingrida Ragelskienė.

Tiesiogiai savo sutuoktinio ji neįvardija, tačiau iš konteksto akivaizdu, kad moteris primena ir L.Ragelskio mašinos padegimą 2021 metų vasarą.

Po šios nakties atsidūriau dar ir finansinėje duobėje. Bandymas sunaikinti mano gyvenimą verčia mane gintis.

Prorusišku veikėju vadinamas L.Ragelskio šiuo metu teisiamas baudžiamojoje byloje dėl išpuolio prie Baltarusijos ambasados, taip pat jis įvardijamas kaip vienas aktyviausių į riaušes peraugusio protesto prie Seimo dalyvis.

Be to, šiuo metu Vilniaus apskrities policija atlieka administracinio nusižengimo teiseną dėl L.Ragelskio elgesio per Vasario 16-osios renginius Vilniuje, primena BNS.

15min nuotr./Laurynas Ragelskis su gynėja teisme
15min nuotr./Laurynas Ragelskis su gynėja teisme

„Kyla natūralus klausimas – už ką? Elementaru, tai yra klasikinis būdas Lietuvoje ir artimajame užsienyje – ugnimi bausti visus, vatos įdagu pažymėtus. Už ką žmogus, lojalus savo šaliai, savo tautai, besilaikantis visų moralės normų, gerbiantis ir pripažįstantis visas civilizuoto pasaulio laisves, teises ir pareigas, tampa atstumtuoju, paribio atmata, vatniku?“, – socialiniame tinkle apmaudą išliejo I.Ragelskienė.

Jos skelbiamomis žiniomis, ankstesnis jų šeimos automobilio gaisras, kuris buvo panašus į tyčinį padegimą, iki šiol nėra ištirtas.

„Šį kartą nebegaliu tylėti ir palikti policijai tyliai „numarinti incidentą“. Metus gyvenau baimėje ir ribiniame strese. Po šios nakties atsidūriau dar ir finansinėje duobėje. Bandymas sunaikinti mano gyvenimą, verčia mane gintis visais įmanomais būdais ir ieškoti maksimaliai profesionalios teisininkų pagalbos“, – rašo vilnietė, kartu prašanti ir finansinės paramos.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Vilniuje 2021 m. rugpjūtį, kaip įtarta, padegtas L.Ragelskio automobilis.
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Vilniuje 2021 m. rugpjūtį, kaip įtarta, padegtas L.Ragelskio automobilis.

Pranešimo apie sostinės Subačiaus gatvėje degantį automobilį ugniagesiai sulaukė penktadienį 02.13 val. ryto.

„Atvykus, iš lengvojo automobilio „Chrysler Voyager“ variklio skyriaus rūko dūmai, buvo apsilydęs kapoto priekis. Apdegė automobilio variklio skyrius ir automobilio priekis“, – rašoma Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento suvestinėje.

Kaip BNS informavo policijos atstovė Julija Samorokovskaja, naktį buvo gautas pranešimas, kad miegant pranešėja prabudo dėl staigiai kilusios ugnies. Pasižiūrėjusi pro langą, pamatė, kaip pradeda degti automobilis.

Į įvykį buvo iškviestos tarnybos, pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl turto sunaikinimo.

L.Ragelskis anksčiau yra minėtas Valstybės saugumo departamento viešai skelbtame grėsmių nacionaliniam saugumui vertinime. Žvalgybos teigimu, šis asmuo „kuruoja antivakarietiškų ir prorusiškų straipsnių“ iš įvairių interneto tinklapių platformą lietuvių kalba – ldiena.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius