Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje mirė Georgijus Dekanidzė

Teigiama, kad mafijos tėvu vadinamo 72 metų vyro gyvybė užgeso dėl ligų ir senatvės.
G.Dekanidzė
G.Dekanidzė / LNK filmuotos medžiagos stop kadras

Penktadienio vakarą savo namuose Vilniuje mirė mafijos tėvu vadintas G.Dekanidzė. Pranešimą apie užgesusią garsaus veikėjo gyvybę Vilniaus policija gavo apie 21 val., rašo delfi.lt.

Versija dėl smurtinės mirties netiriama. Teigiama, kad garbaus amžiaus vilnietį palaužė senatvė ir įsisenėjusios sunkios ligos.

G.Dekanidzė atsimenamas kaip praeityje garsios „Vilniaus brigados“ vienas vadovų. Tačiau dar garsesnis buvo G.Dekanidzės sūnus Borisas.

Kaip žinoma, B.Dekanidzė buvo nuteistas mirties bausme (įvykdyta 1995 metais) dėl žurnalisto Vito Lingio užsakomosios žmogžudystės.

Įvairios versijos apie Boriso gyvenimą ir mirtį gyvos iki šiol (žr. susijusius straipsnius).

Žmogžudystės vykdytoju tapęs buvęs „Vilniaus brigados“ narys Igoris Achremovas iki šiol sėdi pataisos namuose, nors nuolat prašosi už gerą elgesį pirma laiko paleidžiamas į laisvę.

Pastaruoju metu G.Dekanidzė buvo įsikūręs sostinės senamiestyje, Aušros Vartų gatvėje.

Neseniai buvo skelbiama, kad bandoma už 5 milijonus litų parduoti Dekanidzių namą, galimai neteisėtai pastatytą ant Skaisčio ežero kranto netoli Trakų.

Teigiama, kad G.Dekanidzė į teisėsaugininkų akiratį pateko dar sovietmečiu, maždaug 1985 metais.

Delfi.lt žiniomis, tais laikais jis Vilniuje pradėjo burti gerai organizuotą gaują iš vietos žydų ir rusų.

G.Dekanidzės grupuotė buvo patekusi į KGB akiratį – jau tada gauja buvo įtariama narkotikų kontrabanda ir kitais nusikaltimais. G.Dekanidzei yra tekę sėdėti kalėjime.

„Vikipedijos“ duomenimis, pagrindinį kapitalą „Vilniaus brigados“ vadeivos susikrovė per nekilnojamojo turto privatizacijos laikotarpį (t. y. 1990–1993 m.).

Ši nusikalstama grupuotė užsiėmė turto prievartavimu, automobilių vagystėmis, narkotinių medžiagų platinimu, kontrabanda. Iš privatizacijos sukaupusi milžinišką kapitalą, ši grupuotė pirmaisiais Lietuvos nepriklausomybės metais darė didžiulę įtaką Lietuvos politikai ir ekonomikai.

1993–1995 metais G.Dekanidzė dėjo didžiules pastangas, kad jo sūnus nebūtų sušaudytas.

Rimtų problemų su teisėsauga G.Dekanidzė turėjo ir jau šiame tūkstantmetyje. Lygiai prieš devynerius metus Vilniaus 4-ame apylinkės teisme buvo nagrinėjama prieštaringos reputacijos verslininko vilniečio baudžiamoji byla, kurioje jis buvo kaltinamas 1994–1995 metais iššvaistęs tuometės bendrovės „Utenos gėrimai“ turtą, apgaulingai tvarkęs buhalteriją, klastojęs oficialius dokumentus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius