Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 17 /15:45

Vilniuje nufilmuota vagystė – moteris su vyru krovė trinkeles į automobilį, bet policija to netirs

Porelė, nusprendusi tiesiog remontuojamoje gatvėje nemokamai apsirūpinti statybinėmis medžiagomis, sudomino pilietišką praeivį. Įvykis, panašus į atvirą begėdišką vagystę, nufilmuotas. Medžiagą vilnietis perdavė savivaldybės ir policijos atstovams. Tačiau paaiškėjo, kad policija įvykio netirs.
priciupo-lazdynuose-remontuojamo-saligatvio-plyteles-krovesi-i-automobili
Įvykio vietoje

„Labą dieną. Ką čia darot?“, – filmuoti pradėjęs praeivis paklausė besidarbuojančios poros.

„Senas plyteles išsivežam“, – toks vyro atsakymas vilniečio neįtikino, todėl jis ryžosi išreikšti savo poziciją ir toliau filmavo galimo nusikaltimo Architektų gatvėje įkalčius.

Filmuota medžiaga trečiadienį socialiniame tinkle „Facebook“ paviešino Vilniaus meras Remigijus Šimašius. „Šios plytelės juk yra panaudojamos kitų Vilniaus pėsčiųjų takų remontui. Policijai medžiaga, be abejo, pateikta“, – feisbuke parašė meras.

VIDEO: Pričiupo: Lazdynuose remontuojamo šaligatvio plyteles krovėsi į automobilį

Vilniaus miesto savivaldybės atstovų duomenimis, šios išmontuotos, bet vis dar tinkamos plytelės turėtų būti naudojamos kitų Vilniaus pėsčiųjų takų remontui, o ne privačios aplinkos tvarkymui. Plytelės Architektų gatvėje yra keičiamos maždaug 400 metrų atkarpoje, ten išmontuota apie 900 vienetų plytelių.

Dėl galimos plytelių vagystės rangovų bendrovės („Lemminkainen Lietuva“) atstovai trečiadienį žadėjo kreiptis į pareigūnus. Savivaldybės atstovai dėkoja pilietiškam vilniečiui, užfiksavusiam šį atvejį.

Tačiau Vilniaus policijos pareigūnai įvykio netirs. Kaip 15min sakė Vilniaus apsk. Vyriausiojo policijos komisariato atstovas Paulius Radvilavičius, policija atliko pirminį tyrimą, kurio metu susisiekta su Lazdynų seniūnu. „Seniūnas (Vytautas Kirsnys – red.past.) pareiškė, kad su pareiškimu nesikreips, tai reiškia, kad pretenzijų neturi, kadangi dėl šio įvykio, pasak seniūno, jokia turtinė žala nepadaryta – plytelės yra senos, matyt, skaitant tarp eilučių, netinkamos, bevertės“, – teigė P.Radvilavičius.

Jis patikslino, kad policija jokių veiksmų neatlieka, nes niekas niekam jokių pretenzijų neturi ir nėra teisės pažeidimo sudėties.

Tačiau Lazdynų seniūnas apie situaciją kalba visiškai kitaip. „Man iš ryto paskambino tyrėjas iš komisariato, kad į juos kažkas kreipėsi, jog užfiksuota, kaip kraunamos plytelės vakar buvo į automobilį. Klausė manęs, kokia žala seniūnijai padaryta dėl tų plytelių, aš ir atsakiau – seniūnija plytelių nekloja. Aš net nežinojau, kiek tų plytelių paklota, net nebuvau matęs, tai negaliu pasakyti ir dėl žalos. Tų darbų užsakovas yra Vilniaus savivaldybės Miesto ūkio ir transporto departamentas, rangovas – „Lemminkainen Lietuva“, jie gal ir galėtų pasakyti, kokia ta žala padaryta“, – emocingai kalbėjo V.Kirsnys.

Seniūnas stebisi policijos veiksmais: esą kaip kas nors gali jiems nurodyti tirti ar netirti įvykį, kuris yra užfiksuotas ir medžiaga policijai pateikta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius