Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje nuo žurnalisto Vito Lingio kapo pavogta bronzinė detalė, policija prašo visuomenės pagalbos

Švenčiant Lietuvos nepriklausomybės dieną, sostinėje įvykdyta įžūli ir ciniška vagystė.
Policija išplatino dienraščio „Respublika" nuotrauką, kurioje gerai matosi pavogta detalė. Ką nors žinančius apie vagystę, policija prašo paskambinti telefonu 112
Policija išplatino dienraščio „Respublika" nuotrauką, kurioje gerai matosi pavogta detalė. Ką nors žinančius apie vagystę, policija prašo paskambinti telefonu 112. / Dienraščio „Respublika" nuotr.
Dienraščio „Respublika" nuotr./Policija išplatino dienraščio „Respublika" nuotrauką, kurioje gerai matosi pavogta detalė. Ką nors žinančius apie vagystę, policija prašo paskambinti telefonu 112.
Dienraščio „Respublika" nuotr./Policija išplatino dienraščio „Respublika" nuotrauką, kurioje gerai matosi pavogta detalė. Ką nors žinančius apie vagystę, policija prašo paskambinti telefonu 112.

Kaip informuoja Policijos departamentas, ketvirtadieni pastebėta, kad Antakalnio kapinėse nuo žurnalisto Vito Lingio kapo pavogta bronzinė antkapio detalė (atversto laikraščio formos), kurioje yra žurnalisto parašas ir užrašas. Artimieji apie vagystę penktadienį pranešė sostinės 5-ojo policijos komisariato darbuotojams.

Lietuvos policija pradėjo ikiteisminį tyrimą, apie vagystę informuotos visos šalies policijos įstaigos, kurioms išsiųsta pavogtos antkapio detalės nuotrauka. Lietuvos policija kreipiasi į metalo supirktuvių darbuotojus ir savininkus, taip pat į visus Lietuvos piliečius, prašydama suteikti vertingos informacijos apie šią įžūlią vagystę. Ką nors apie tai žinančius, prašome pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112, arba kreiptis į artimiausią policijos įstaigą.

Primename, kad V.Lingys buvo vienas iš dienraščio „Respublika" įkūrėjų, vyriausiojo redaktoriaus pavaduotojas buvo nušautas 1993 m. spalio 12 d. prie savo namų. Žurnalistas rašė apie nusikalstamų struktūrų veiklą, bandė su jomis kovoti, viešindamas surinktą informaciją.

Už V.Lingio nužudymo organizavimą mirties bausme nuteistas nusikalstamo susivienijimo „Vilniaus brigada" Borisas Dekanidzė, o žudikas Igoris Achremovas buvo nuteistas kalėti iki gyvos galvos, vėliau bausmė jam sušvelninta iki 25 metų kalinimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius