-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vilniuje nuteista aferistų pora, per „Facebook“ rinkusi pinigus „mirštančiam kūdikiui“

Olga Belova ir Laimonas Puišė priėjo liepto galą – nuteista apsimetėlių pora, viliojusi pinigus iš užjaučiančių aukotojų.
Kūdikis
Asociatyvinė iliustracija / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

2015 m. sausio 22 d. Vilniaus miesto apylinkės teismas paskelbė nuosprendį baudžiamojoje byloje, kurioje Olga Belova ir Laimonas Puišė buvo kaltinami apgaule įgiję svetimą turtą (4 epizodai) ir neteisėtai pasinaudoję mokėjimo priemone ar jos duomenimis.

Kaltinamieji turėdami tikslą  apgaulės būdu įgyti svetimą turtą bei turėdami bendrą sumanymą įgyti svetimas lėšas, sukūrė melagingą istoriją apie sunkiai sergantį vaiką ir tuo pagrindu rinko lėšas, būtinas vaikui gydyti, nors nei L.Puišė, nei O.Belova vaikų neturėjo.

Socialiniame tinklapyje www.facebook.com nenustatytas asmuo sukūrė profilį aferisto Laimono motinos Irenos Balčiūnienės vardu ir įkėlė melagingą informaciją su fotonuotraukomis apie sunkiai (cistine fibroze) sergantį vaiką, kuriam reikalinga materialinė pagalba ligai gydyti. Visuomenės buvo prašoma materialiai padėti, paremti, pervedant aukojamus pinigus į banko sąskaitas. 

Taip pat kaltinamieji, vedini to paties tikslo ir sukurdami internetinėje svetainėje www.skelbiu.lt skelbimą, jog parduoda „Samsung Galaxy2“, įgijo 1 100 litų, tačiau pirkėjui S.J. telefonas nebuvo perduotas.

Nors kaltinamieji savo kaltės ir nepripažino, tačiau teismas, ištyręs baudžiamojoje byloje surinktus įrodymus, konstatavo, kad O.Belova banko kortelės ir prisijungimų kodų nebuvo praradusi. Priešingai, ji atliko atsiskaitymus kortele parduotuvėje, o naudojantis minėta kortele prie elektroninės bankininkystės sistemos jungėsi ne tik ji pati, bet ir L.Puišė.

Be to, teismas nustatė, kad prie I.Balčiūnienės sąskaitos jungtasi iš to paties kompiuterio, per kurį daug kartų jungtasi ir prie O.Belovos sąskaitos. Taip pat nustatyta, kad būnant prisijungus prie O.Belovos sąskaitos, iš to paties kompiuterio buvo patalpintas skelbimas dėl telefono pardavimo antrą kartą, nors tas pats telefonas jau buvo parduodas S.J. 

Veiksmų intensyvumas, jų apimtis, teismui leido daryti išvadą, kad kaltinamieji suvokė daromų nusikaltimų pobūdį, to norėjo ir siekė. Todėl teismas L.Puišei skyrė subendrintą laisvės atėmimo bausmę dvejiems metams šešiems mėnesiams, bausmę atliekant pataisos namuose. O.Belovai, teisiamai pirmą kartą, paskirtas laisvės apribojimas vieniems metams ir aštuoniems mėnesiams, įpareigojant bausmės atlikimo laikotarpiu be bausmę vykdančios institucijos žinios nekeisti gyvenamosios vietos, o naktimis (nuo 22.00 val. iki 06.00 val. būti namuose).

Teismas patenkino civilinius nukentėjusiųjų ieškinius, solidariai iš kaltinamųjų O.Belovos ir L.Puišės priteisdamas 611,95 euro, pasakojama Vilniaus miesto apylinkės teismo pirmininko padėjėjos ryšiams su visuomene Rugilės Zabelnikovaitės penktadienį paviešintame pranešime. 

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius