Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje nuteistas iš bažnyčios aukų dėžutę pagrobęs vyras

Vilniaus miesto 1 apylinkės teismas, išnagrinėjęs baudžiamąją byla pagreitinto proceso tvarka, nuteisė anksčiau jau teistą A.P. (gim. 1978 m.) už aukų dėžutės iš bažnyčios vagystę ir skyrė jam pusantrų metų laisvės atėmimo bausmę.
Kryželis
Kryželis / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Kaip rašoma teismo atstovo spaudai pranešime, A.P. nuteistas už tai, kad š. m. kovo 11 dieną, apie 15 val., turėdamas tikslą pagrobti svetimą turtą, atėjo į Švč. Mergelės Marijos Nekaltojo Prasidėjimo bažnyčią Vilniaus Žvėryno mikrorajone, pagrobė aukų dėžutę, kurią atnešė į savo namus, atsuktuvu ir plaktuku išlaužė ją ir pagrobė 113 litų bažnyčiai paaukotų pinigų.

Apie šį nusikaltimą sostinės policijai pranešė A.P. draugė.

Apklaustas teisme kaltinamasis prisipažino padaręs jam inkriminuojamą nusikalstamą veiką ir paaiškino, kad tą dieną atėjo į Švč. Mergelės Marijos Nekaltojo Prasidėjimo bažnyčią norėdamas pavogti aukų dėžutę. Bažnyčioje tuo metu žmonių nebuvo, todėl jis paėmė aukų dėžutę ir grįžo su ja namo.

Namuose atsuktuvu ir plaktuku sulaužė dėžutę, ten buvo pinigai monetomis ir banknotais, maždaug apie 113 litų. Tada nuvažiavo už šiuos pinigus įsigyti narkotikų. Dėl padaryto nusikaltimo gailisi.

Praėjusiais metais A.P. buvo teistas už vagystę ir narkotikų laikymą neturint tikslo jų platinti. Tuomet teismas jam buvo skyręs 1 metų ir 10 mėnesių laisvės atėmimo bausmę jos vykdymą atidedant 2 metams.

Vilniaus miesto 1 apylinkės teismas subendrino šias abi bausmes ir nuteistajam paskyrė galutinę 2 metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmę.

Šis nuosprendis per 20 dienų gali būti apskųstas Vilniaus apygardos teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius