Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje nuteistas vagis, kuris nekreipdavo dėmesio į miegančius namų šeimininkus

Šią ir praėjusią savaitę Vilniaus miesto 1 apylinkės teismas paskelbė du nuosprendžius V.B. (g.im 1984 m.), kuris išnešdavo vertingus daiktus iš namų, kuomet šeimininkai ramiai miegodavo.
Teismas
Teismas / Photos.com nuotr.

Kaip informuoja teismo atstovas spaudai, pirmoje byloje V.B. nuteistas už 8 vagystes įsibraunant į patalpą ir už vieną pasikėsinimą padaryti šį nusikaltimą bei svetimo turto sugadinimą. Teismas jam skyrė 4 metų laisvės atėmimo bausmę bei patenkino nukentėjusiųjų civilinius ieškinius 28 tūkst. litų sumai. Kai kuriems nukentėjusiems nuostolius atlygino draudimo bendrovės, o keli pavogti daiktai buvo rasti pas įtariamąjį namuose, jie grąžinti šeimininkams.

V.B. nuteistas už tai, kad nuo 2008 metų rugsėjo iki 2009 metų vasario naktimis įsibraudavo į privačius namus dažniausiai išdaužęs rūsio langą ir iš nukentėjusiųjų pavogdavo vertingų daiktų: auksinių papuošalų, kompiuterinės ir buitinės technikos, alkoholinių gėrimų, drabužių, pinigų. Šeimininkai tuo metu ramiausiai miegodavo, o dingusių daiktų dažniausiai pasigesdavo tik ryte.

Vieną sykį namą apvogti kaltinamajam sutrukdė triušis. Naktį pajutęs pašalinį žmogų, gyvūnas pradėjo triukšmauti. Eidama link svetainės, girdėjo, kad narvelyje triukšmauja jų auginamas triušis. Šeimininkė, eidama įėjusi į svetainę, pamatė, kad durys, pro kurias galima patekti į lauką, buvo praviros ir pro jas pamatė nubėgantį vaikiną. Nusileidusi į rūsį, ji pastebėjo atidarytą langelį. Iš namo niekas nebuvo nepavogta.

Apklaustas teisme kaltinamasis V.B. prisipažino padaręs jam inkriminuotas veikas ir paaiškino, kad įsibraudavo į namus ir pagrobdavo iš jų vertingus daiktus. Kaltinamojo teigimu, jis atvažiuodavo su automobiliu, kurį palikdavo atokiau, o pats eidavo apžiūrinėti namų. Ieškojo, kur neužrakintos durys arba atsuktuvu atidarydavo rūsio langą.

Tiksliai visų aplinkybių nepamena, nes jam yra iškeltos dar kelios bylos dėl analogiškų veikų. Veikas darydavo vienas, nei vieno iš nukentėjusiųjų nepažinojo. Įsibrovęs į namą, paimdavo rastus vertingus daiktus, kuriuos po to parduodavo Gariūnų turgavietėje. Pagrobtose rankinėse rastus pinigus pasiimdavo, o rankines išmesdavo. Tuo metu nedirbo, turėjo sugyventinę ir vaiką, kuriuos reikėjo išlaikyti. Be to, vartojo narkotikus. Dėl savo elgesio nuoširdžiai gailisi. Žalos nėra atlyginęs, ieškinius pripažįsta.

Kitoje byloje V.B. nuteistas už vagystes iš trijų namų. Jam teismas skyrė vienerių metų ir 8 mėnesių bausmę bei patenkino nukentėjusiųjų pareikštus civilinius ieškinius.

V.B. jau nuteistas dešimtą sykį. Šių metų spalį ir lapkritį Vilniaus miesto 2 apylinkės teismas už analogiškus nusikaltimus jį nuteisė 5 metų ir 8 mėnesių bei 4 metų laisvės atėmimo bausmėmis.

Pastarieji keturi nuosprendžiai dar neįsiteisėję. Jiems įsiteisėjus, nuteistajam bus paskirta galutinė bausmė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius