TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2012 11 07 /09:45

Vilniuje policininkas naktį padarė avariją, per kurią nukentėjo trys žmonės. Tikrintis blaivumą pareigūnas atsisakė

Policijos departamentas praneša, kad Vilniuje eismo įvykio metu nukentėjo trys žmonės. Pirminiais duomenimis, neblaivaus pareigūno vairuojamas automobilis „Opel Vectra“ susidūrė su „VW Passat“.
Vilniaus policija
Vilniaus policija / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Naktį iš antradienio į trečiadienį apie 00.30 val. Vilniuje, Laisvės prospekto ir Viršuliškių gatvės sankryžoje, automobilis „VW Passat“, vairuojamas Ž.A. (gim. 1973 m.), susidūrė su kertamu keliu važiavusiu nuosavu automobiliu „Opel Vectra“.

Pirminiais duomenimis, „Opel Vectra“ ne tarnybos metu neuniformuotas vairavo  Vilniaus apskrities VPK patrulis A.Č. (gim. 1984 m.). Pareigūnas blaivumą pasitikrinti atsisakė.

Eismo įvykio metu nukentėjo „VW Passat“ vairuotojas ir keleivės V.T. (gimusi 1974 m.) ir J.P. (gimusi 1972 m.).

 Moterys dėl sužalojimų gydomos ambulatoriškai. Aplinkybės tikslinamos.

Pagal Administracinių teisės pažeidimų kodeksą (ATPK), transporto priemonių vairavimas, esant vairuotojams neblaiviems, kai nustatomas vidutinis (nuo 1,51 iki 2,5 promilės) arba sunkus (nuo 2,51 promilės ir daugiau) neblaivumo (girtumo) laipsnis, neblaivumo patikrinimo vengimas, taip pat alkoholio vartojimas po eismo įvykio iki jo aplinkybių nustatymo, užtraukia baudą vairuotojams nuo dviejų tūkstančių iki trijų tūkstančių litų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo dvejų iki trejų metų arba administracinį areštą nuo dešimties iki trisdešimties parų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo dvejų iki trejų metų.

Pagal ATPK, atsisakymas tikrintis blaivumą prilygsta vairavimui sunkiai apgirtus arba apsvaigus nuo narkotikų.

Transporto priemonių vairavimas, esant vairuotojams apsvaigusiems nuo narkotinių, psichotropinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų, apsvaigimo patikrinimo vengimas, taip pat narkotinių, psichotropinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų vartojimas po eismo įvykio iki jo aplinkybių nustatymo, užtraukia baudą vairuotojams nuo vieno tūkstančio iki trijų tūkstančių litų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo vienerių iki trejų metų arba administracinį areštą nuo dešimties iki trisdešimties parų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo dvejų iki trejų metų.

15min.lt primena, kad kaip tik praėjusią savaitę Vilniuje nuteistas buvęs Trakų rajono policijos komisariato pareigūnas, kuris pripažintas kaltu dėl trijų Kauno medikų žūties po avarijos kelyje Vilnius–Kaunas. Sigitui Šostakui skirta 8 metų nelaisvė, buvęs policininkas, avarijos metu buvęs neblaivus, įpareigotas sumokėti apie 0,5 milijono litų kompensacijų.

Kaip žinoma, po S.Šostako sukeltos tragiškos avarijos buvo priverstas atsistatydinti tuometis Policijos generalinis komisararas Vizgirdas Telyčėnas. Jį Policijos departamento vadovo poste pakeitęs Saulius Skvernelis nuo pat pradžių deklaruoja visišką nepakantumą uniformuotiems kelių ereliams, tačiau gatvėse siautėjančių policininkų išnaikinti niekaip nepavyksta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius