Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 10 20 /17:55

Vilniuje per masinę avariją nukentėjo 82 m. senjoras, mašinų eismas tęsėsi dviračių taku

Sostinės Nemenčinės plente – masinis eismo įvykis trečiadienio pavakarę, piko metu. Skirtingais duomenimis, ties plento sankryža su Balžio gatve susidūrė nuo 4 iki 7 automobilių, nukentėjo mažiausiai vienas žmogus. Galiausiai paaiškėjo, kad avarijoje 5 lengvieji automobiliai, o transportas dėl spūsčių įvykio vietoje strigo dar ir apie 18 valandą.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Nuotrauka iš „Facebook“ profilio „Kaip gyvena Nemenčinė“

Vilnių su Nemenčine jungiantis kelias pastarosiomis dienomis tampa avaringiausia eismo arterija.

Antradienį Nemenčinės plente ties Miškonių gyvenviete žuvo pėsčiasis, o trečiadienį prie posūkio į Balžio ežero poilsiavietę susidūrė mažiausiai 4 automobiliai, vienas vairuotojų sužeistas.

Pradinė informacija apie įvykį kiek prieštaringa, tačiau esmės tai nekeičia: įvykio vietoje prireikė skubios medikų pagalbos, o kitiems eismo teko apsišarvuoti kantrybe ir net išmėginti važiavimą dviračių taku.

Vilniaus apskrities policijos Komunikacijos poskyryje 15min sužinojo, kad pranešimo apie masinę avariją sulaukta 16.15 val.

Anot skambinusiojo numeriu 112, susidūrė 4 transporto priemonės. Vėliau patikslinta, kad susidūrusių ir kliudytų mašinų – iš viso penkios.

Tuo metu socialiniame tinkle „Facebook“ šį įvykį aptarinėję ir apie spūstis vieni kitus įspėję vairuotojai rašė, jog čia avarijos neišvengė net 7 automobiliai. Liudininkės nuotraukoje matyti, kad važiuojamoji dalis beveik pilnai užgrūsta stovinčiais automobiliais, kiti vairuotojai mėgina įveikti kliūtis per dviratininkams skirtą trasą.

Pagal policijai papasakotą pirminį scenarijų, ties Nemenčinės pl. ir Balžio g. sankryža į automobilius „Honda“ ir „Toyota“ rėžėsi „Volkswagen“, vairuojamas 82 metų senolio. Senjoras, pirminiais duomenimis, ir buvo įvykio metu sužeistas, jis skundėsi krūtinės skausmu, vyriškio veidas buvo kruvinas.

Kažkuri iš minėtų transporto priemonių kliudė dar ir ketvirtą bei penktą automobilius. Jei pasikliautume feisbuke įvykį komentuojančiais liudininkais, į masinę avariją pateko ir dar daugiau vairuotojų. Tačiau gali būti, kad transporto priemonės tiesiog stovėjo, negalėdamos pravažiuoti, ypač tai tikėtina kalbant apie sunkiasvorius, didelių gabaritų sunkvežimius.

Vairuotojų pagalbinės programėlės „Waze“ duomenimis, eismas dėl spūsties ties avarijos vieta Nemenčinės plente trečiadienio pavakarę buvo sulėtėjęs iki 5-15 km/val.

Atvaizdas iš „Waze“ programėlės/Spūstis įvykio vietoje
Atvaizdas iš „Waze“ programėlės/Spūstis įvykio vietoje

Net ir prieš 18 val., kai apdaužytos mašinos nuo kelio buvo patrauktas, spūstis dar buvo milžiniška abiem kryptimis, transportas judėjo iš lėto.

Tapote šio įvykio liudininkais? Pastebėjimus, nuotraukas ar filmuotą medžiagą prašome siųsti 15min@15min.lt.

Atvaizdas iš „Waze“ programėlės/Spūstis įvykio vietoje apie 18 val.
Atvaizdas iš „Waze“ programėlės/Spūstis įvykio vietoje apie 18 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius