Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 12 28 /10:44

Vilniuje plonas Balsio ežero ledas neišlaikė žvejo, įlūžo ir jo gelbėti puolę du vyrai, vienas žmogus žuvo

Vienas žmogus žuvo penktadienį iš ryto įlūžus plonam Balsio ežero (Žalieji ežerai) ledui. Vienas vandenyje atsidūręs vyras – ant ledo meškeriojęs žvejys. Kitu du – jo gelbėti puolę žmonės.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pranešimą apie nelaimę sostinės specialiosios tarnybos gavo apie 8.34 val. Praeivis pranešė, kad Balsio ežere įlūžo du žmonės.

Į įvykio vietą buvo nusiųsti ugniagesių gelbėtojų narai, keli greitosios pagalbos automobiliai, policijos pareigūnai. Specialiosioms tarnyboms atskubėjus į įvykio vietą paaiškėjo, kad vandenyje atsidūrė ne du, o trys žmonės.

Vienam vyrui pavyko pačiam išsikapanoti į krantą. Dar vieną ištraukė gelbėtojai. Tuo tarpu trečias vyras tuo metu jau buvo paniręs po ledu. Jį, praėjus minutei nuo paieškos darbų pradžios, aptiko ugniagesių narai. Pirminiais duomenimis, po vandeniu vyras išbuvo apie 10 min.

Nors greitosios pagalbos medikai šį vyrą (gim. 1948 m.) gana ilgai gaivino, jo gyvybės išgelbėti nepavyko. Vyras mirė.

Kitų dviejų vyrų gyvybei pavojaus nėra.

Jau aiškėja ir nelaimės aplinkybės. Pasak liudininkų, visų pirma įlūžo ties centriniu paplūdimiu, apie 30 metrų nuo kranto, meškeriojęs žvejys. Kai jis pradėjo šauktis pagalbos, nelaimėliui bandė padėti du kiti vyrai. Tačiau ir jie atsidūrė vandenyje.

Pirminiais duomenimis, žuvęs vyras yra žvejys, kuris pirmas įlūžo.

Nelaimės aplinkybes tiria Vilniaus policija.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas primena, kad ledas laikomas tvirtu, jeigu jo storis yra daugiau kaip 7 cm. Toks ledas jau išlaiko žmogų. Tačiau kad jis išlaikytų grupę žmonių, jo storis turi būti ne mažesnis kaip 12 cm.

Tvirtas ledas visada turi mėlyną arba žalią atspalvį, o matinės baltos spalvos arba geltono atspalvio ledas yra netvirtas. Trapus, plonas ledas būna tose vietose, kur jame įšąla medžių šakos, lentos ir kiti daiktai, o taip pat arti krūmų, medžių, nendrių.

Netvirtas ledas susidaro ir tose vietose, kur įteka upeliukai, vanduo iš gamyklų, yra šaltiniai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius