-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 08 07 /16:27

Prokurorė Vida Ksendzova Vilniuje rasta negyva, į jos butą pareigūnams patekti padėjo ugniagesiai

Antradienį Vilniuje, užrakintame savo bute, aptikta mirusi prokurorė Vida Ksendzova. Jos vadovai ir kolegos – šokiruoti.
Atmintis
Atmintis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Antradienį, apie 12 val., policininkai po Vilniaus apygardos prokurorų prašymo pateko į užrakintą Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorės Vidos Ksendzovos butą. Jame prokurorė rasta negyva, pranešė delfi.lt.

Kol kas pareigūnai neatskleidžia, ar mirtis natūrali, ar smurtinė, ar tai savižudybė.

Aišku tik tiek, kad išorinių smurto žymių ant prokurorės kūno pirminės apžiūros metu nepastebėta.

Prokurorė V.Ksendzova – buvusio ilgamečio Policijos departamento Nusikaltimų tyrimo 1-osios valdybos Prekybos žmonėmis skyriaus viršininko Igorio Ksendzovo žmona.

15min.lt žiniomis, į prokurorės butą sostinės Antakalnio mikrorajone pareigūnams patekti padėjo specialią įrangą turintys ugniagesiai gelbėtojai. Tokių priemonių imtasi po to, kai pirmadienį kolegos visą dieną pasigedo V.Ksendzovos darbe, o antradienį paaiškėjo, kad jos namų durys užrakintos iš vidaus.

„Čia tik visuomenei atrodo, kad prokurorai nieko neveikia, mes dirbame ir mirštame tyliai. Pažiūrėkite statistiką, kiek prokurorų sulaukia pensijos. Vienetai. Kai miršta žmogus, kiekvienas reaguojame žmoniškai, o kai miršta kolega... Esame šokiruoti“, – lrytas.lt cituoja Vilniaus apygardos prokuratūros vyriausiąjį prokurorą Ramutį Jancevičių.

Atnaujinta 16 val. 26 min:

Prokurorė Vida Ksendzova gimė 1964 m. rugpjūčio 21 d. Varėnos rajone. Teisininko kvalifikaciją ji įgijo Vilniaus universiteto Teisės fakultete 1988 m.

Tarnybą prokuratūroje V. Ksendzova pradėjo 1998 metų gegužės mėnesį: dirbo prokurore Vilniaus apygardos prokuratūroje, o nuo 1999 m. lapkričio mėnesį perkelta dirbti į Generalinę prokuratūrą.

V. Ksendzova buvo kolegų vertinama kaip labai atsakinga darbuotoja, gerai ir greitai atliekanti jai pavestą darbą. V. Ksendzovai buvo suteiktas justicijos patarėjo kvalifikacinis rangas.

Per tarnybos prokuratūroje metus prokurorė ne kartą buvo skatinta generalinio prokuroro padėkomis.

Vykdant prokuratūros pertvarkas 2011 m. vasario 7 d. V. Ksendzova buvo perkelta dirbti prokurore į Vilniaus apygardos prokuratūrą.

Iki šiol ji dirbo minėtos prokuratūros Antrajame baudžiamojo persekiojimo skyriuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius