-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 10 19 /17:39

Vilniuje „Rimi“ lankytojas sužeidė apsaugininką: šūviu atsakė į pastabą dėl kaukės

Sostinės L.Asanavičiūtės gatvėje, prie „Rimi“, antradienio popietę pašautas apsaugos darbuotojas. Teigiama, kad šūvis į koją lauke nuaidėjo po to, kai prekybos centro lankytojas buvo sudrausmintas personalo ir sulaikomas apsaugos, nes viduje nedėvėjo kaukės.
Vilniuje „Rimi“ lankytojas sužeidė apsaugininką
Įvykio vietoje / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pirminis pranešimas apie įvykį gautas antradienį 16.15 val.

Vilniaus apskrities policijos Komunikacijos poskyryje 15min sužinojo, kad per incidentą nukentėjo 1983 m. gimęs apsaugininkas, o jo sužalojimu įtariamas ketveriais metais vyresnis vyriškis. Įtariamąjį (gim. 1979 m.) netrukus sulaikė pareigūnai, o nukentėjusysis nedelsiant greitosios pagalbos automobiliu išvežtas į ligoninę.

Kotrynos Maknevičiūtės nuotrauka iš „Facebook“ profilio „Karoliniškės“/Įvykio vietoje
Kotrynos Maknevičiūtės nuotrauka iš „Facebook“ profilio „Karoliniškės“/Įvykio vietoje

Karščiausia įvykio fazė L.Asanavičiūtės gatvėje vyko viešoje, atviroje vietoje, prie „Rimi“ parduotuvės pastato. Tačiau, pirminiais duomenimis, konfliktas prasidėjo dar prekybos centro viduje, kur paprasti darbuotojai pastebėjo be kaukės vaikštantį lankytoją.

Teigiama, kad prekybininkai tik pabandė vilnietį sudrausminti, primindami jam taisyklę apie privalomą medicininės kaukės dėvėjimą parduotuvės patalpose. Tačiau pirkėjas neklausė, tad buvo iškviesta apsauga.

Lankytojas nepaisė ir apsaugininko nurodymų. Vyrai apsižodžiavo, prasidėjo ir fiziniai veiksmai, smurtas, nes „Rimi“ lankytojas nesutiko ir būti sulaikomas. Gali būti, kad vilnietis iš apsaugininko gniaužtų stengėsi ištrūkti, įvykis taip ir persikėlė iš vidaus į lauką.

Kaip incidentas plėtojosi toliau, policijos pareigūnai dar tik pradeda aiškintis, tačiau įvykio padariniai tokie: šautinė kojos žaizda apsaugininkui.

Į įvykio vietą atvyko gausios policijos pajėgos, sujudimas sukėlė ir didelį aplinkinių susidomėjimą.

Kokį tiksliai ginklą panaudojo įtariamasis, kurį įgyti ir nešiotis tikriausiai turėjo leidimą, kol kas dar neaišku. Neoficialiai skelbiama, kad šūvis paleistas iš kovinio pistoleto „Glock“.

Pasak vieno liudininko, matydamas stiprų kraujavimą, pats įtariamasis ėmėsi tvarstyti nukentėjusiojo žaizdą.

Portalui tv3.lt vienas liudininkas pasakojo, kad po vienintelio šūvio sužeistasis krito ant grindinio ir stipriai kraujavo, o įtariamasis niekur pasišalinti nemėgino, mindžiukavo netoliese. Maža to, anot prekybiniame vagonėlyje dirbančio verslininko, matydamas stiprėjantį kraujavimą, šūvį paleidęs vyras pats priėjo prie sužeistojo: „Jis jam ėmėsi tvarstyti koją.“

Sužeistas apsaugos darbuotojas dirbo bendrovėje „Grifs AG“, skelbia delfi.lt. Įmonės vadovas Vytautas Kregždė šiam portalui antradienio pavakarę sakė, kad nukentėjusiajam atlikta operacija, dabar turimais duomenimis, jo būklė stabili, pavojus gyvybei negresia.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Sulaikytas įtariamasis
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Sulaikytas įtariamasis

Sostinės kriminalistai įvykio vietoje dirbo, rinkdami įkalčius bei fiksuodami kitą informaciją, ilgiau nei valandą.

Policijos departamento atstovas spaudai Ramūnas Matonis informavo BNS, kad vakare pareigūnai dar dirbo įvykio vietoje – apklausė liudytojus, peržiūrėjo vaizdo kamerų medžiagą.

„16.15 val. įvyko konfliktas tarp apsaugos darbuotojo ir pirkėjo dėl apsauginės veido kaukės. Konflikto metu pirkėjas panaudojo teisėtai laikomą „Glock“ pistoletą ir apsaugos darbuotojui peršovė koją“, – teigė R.Matonis.

Policijos atstovas patvirtino, kad apsaugos darbuotojas išgabentas į ligoninę, jo gyvybei pavojus negresia. Įtariamasis sulaikytas, ginklą, anot R.Matonio, paėmė policijos pareigūnai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius