-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje siaučiantiems dviračių vagims spynos beveik netrukdo – kliudo nebent pareigūnai

Sostinės policijos pareigūnai pastebi, kad pastaruoju metu Vilniaus mieste padaugėjo dviračių vagysčių. Dviračiai vagiami iš namų laiptinių, kiemų, rūsių, garažų, bei viešose vietose.
Dviratis, kurį bandė pavogti
Dviratis, kurį bandė pavogti / Vilniaus apskrities policijos nuotr.

Ilgapirščiai, darantys šiuos „sezoninius“ nusikaltimus, dažniausiai veikia grupėse po du ar tris asmenis. Pirmiausia jie ieško vagystės objekto, vėliau stebi aplinką ir padarę nusikaltimą žaibiškai dingsta iš įvykio vietos. Siekiant išaiškinti ir užkardinti tokius nusikaltimus, Vilniuje buvo sustiprintas ir kryptingai organizuotas Vilniaus apskrities VPK Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnų darbas.

Birželio 8 d. apie 19 val. kriminalinės policijos pareigūnai, „nematomai“ dirbdami sostinės senamiestyje ir centre, su įkalčiais sulaikė pilietį V.P. (gim. 1982 m.), kuris Gynėjų gatvėje priėjo prie dviračių parkavimo vietos, iš kuprinės išsitraukė metalui kirpti skirtas žirkles ir nukirpo dviračio spynos trosą.

Jis iš įvykio vietos ketino pasišalinti Gedimino prospekto link, bet greitai buvo sulaikytas neuniformuotų policijos pareigūnų.

Vilniaus apskrities policijos nuotr./Rasti įkalčiai: metalo kirpimo žirklės
Vilniaus apskrities policijos nuotr./Metalo žirklės

Pas įtariamąjį rasta rankinė, kurioje buvo žirklės metalui kirpti. Įtariamasis pristatyti į policijos komisariatą, pradėtas ikiteisminis tyrimas. 

Birželio 5 d. apie 11 val. Vilniaus apskrities VPK Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai Kalvarijų g. iš toli pastebėjo du vaikinus, kurie sukėlė įtarimą. Vienas iš vaikinų, išsitraukęs iš maišelio žirkles metalui kirpti, greitai nukirpo dviračio spynos trosą, žirkles atidavė šalia stovinčiam ir aplinką stebinčiam  bendrininkui, o pats atsisėdo ant pavogto dviračio ir žaibiškai pasišalino. Vieną iš įtariamųjų E.B. (gim. 1984 m.) pareigūnai sulaikė įvykio vietoje, o kitas įtariamasis A.G. (gim. 1989 m.), buvo sulaikytas birželio 8 d.

Šioje byloje irgi atliekamas ikiteisminis tyrimas.

Pareigūnai atkreipia piliečių dėmesį dėl tinkamos dviračių apsaugos pasirinkimo. Plačiai paplitusios metalinių lynų rakinimo spynos labai lengvai ir greitai įveikiamos, todėl vertėtų pasirinkti patikimesnes dviračio apsaugos priemones, arba vienu metu naudoti keletą apsaugos priemonių jas kombinuojant.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius