Vilniuje, Šiaurės miestelyje, aptikta per 100 granatų

Trečiadienį vykdant kasinėjimo darbus, Vilniuje, buvusio Šiaurės miestelio teritorijoje, aptikta daugiau kaip 100 granatų ir 60 sprogdiklių.
Antrojo pasaulinio karo rankinė granata „F-1“
Antrojo pasaulinio karo rankinė granata „F-1“ / 123rf.com nuotr.

„Darbininkai kažką tvarkė ir rado sprogmenis. Nuvažiavę išminuotojai patikrino teritoriją plačiau ir pradėjo kasti ir iškasė keliasdešimt granatų“, – BNS ketvirtadienį sakė  Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono standartinių sprogmenų neutralizavimo karininkas kapitonas Nerijus Alekna.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, RGD ir „F-1“ granatos, sprogdikliai bei metalinė kapsulė Verkių gatvėje rasti 16.40 val. įvestas planas „Skydas“. Ugniagesiai radinių vietą patikrinto cheminės žvalgybos prietaisais, išmatuota oro tarša ir radiacinis fonas – pakitimų užfiksuota nebuvo.

Pasak N.Aleknos, dėl didelio rastų sprogmenų kiekio, operacija užtruko ir teko ją atidėti ketvirtadieniui. Ketvirtadienio rytą sprogmenys buvo išgabenti sunaikinti į Pabradės poligoną.

„Kadangi didžiulis kiekis sprogmenų, tai kol visus surado, sutemo ir teko operacijos vykdymą atidėti iki ryto ir šiandien iš ryto viską išvežė į poligoną naikinimui“, – sakė išminuotojas.

Rastos granatos buvo su sprogstamąja medžiaga, tačiau, pasak N.Aleknos, pasisekė, kad granatos nebuvo kovinėje parengtyje ir dėl to buvo galima jas išvežti, neieškant būdo granatas sunaikinti vietoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius