-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje siautėjo telefoninis teroristas

Vilniaus policija ieško telefoninio teroristo, trečiadienį tris kartus grasinusio sprogimais.
Telefonas
Telefonas / Dienraščio „15 minučių“ nuotr.

15min.lt jau skelbė apie tai, kad trečiadienį anonimas grasino susprogdinti „Statoil“ degalinę Ukmergės g. ir Žadeikos g. sankirtoje. Grasinimas buvo melagingas, sprogmenų degalinėje nerasta.

Tą patį vakarą apie 21 val. iš taksofono Gedimino pr. į Bendrąjį pagalbos centrą (BPC) paskambinęs vyras pranešė, kad Seimo rūmuose padėtas sprogmuo. Vyriškis tvirtino, kad bomba Seime turi sprogti ketvirtadienį 9 val. ryto.

Apie 21.27 val. tas pats asmuo vėl paskambino į BPC ir informavo, kad bomba padėta ir Vyriausybės rūmuose. Pasak anonimo, Vyriausybė sprogti turėjo ketvirtadienį 9.30 val.

Gavusi šį pranešimą, policija neskubėjo, kaip tokiais atvejais įprasta, skelbti plano „Skydas“. Įvedus šį planą, prie objektų, kuriuos grasinama susprogdinti, sutraukiamos gausios policijos pajėgos, kviečiami išminuotojai, atvyksta ugniagesiai ir greitosios pagalbos medikai, esant reikalui kviečiami ir dujų avarinės tarnybos specialistai.

Trečiadienio vakarą nuspręsta triukšmo nekelti. Seimo ir Vyriausybės patalpas patys apžiūrėjo jas saugantys pareigūnai. Jie taip pat peržiūrėjo ir vaizdo kamerų medžiagą, tačiau nieko įtartino neaptikta.

Policija pradėjo tyrimą ir ieško grasintojo.

Beje, ir policijai, ir BPC darbuotojams grasinimai susprogdinti du svarbiausius Lietuvos valdžios pastatus nepasirodė verti visuomenės dėmesio. Apie šiuos incidentus buvo nutylėta. Sekant oficialiai visuomenei ir žiniasklaidai filtruojamą informaciją, galėtų susidaryti įspūdis, kad nieko ir nebuvo.

Pranešimus apie smulkius gaisrus žiniasklaidai siuntinėjantis BPC šį kartą nusprendė jokio pranešimo neplatinti. Informacijos apie grasinimus susprogdinti Seimą bei Vyriausybę nebuvo ir policijos žiniasklaidai pateikiamose paros įvykių bei nusikaltimų suvestinėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius