Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 12 15 /18:16

Vilniuje apdegus daugiabučio fasadui skaičiuojami nuostoliai: nuo sprogimo dužo langai, sudegė vitrinos

Vilniaus ugniagesiai ketvirtadienį gesino po sprogimo užsidegusio statomo daugiabučio fasadą. Įsiplieskus didelei ugniai fasadas pajuodo. Kaip teigė pastatą statančios bendrovės „Citus“ atstovas Rytas Stanionis, nuostoliai dar skaičiuojami, bet dėl sprogimo ir liepsnų teks pasidarbuoti – dėl gaisro sudegė langai, vitrinos, bus būtina keisti sudegusias pastato dalis.

Ketvirtadienį 12.07 val. Bendrajame pagalbos centre skubiosios pagalbos tarnybų ryšio numeriu 112 gautas pranešimas apie tai, kad Vilniuje, Visorių g., dega statomo 6-ių aukštų daugiabučio namo fasadas, viduje sprogo dujų balionas.

Į įvykio vietą išsiųstos Vilniaus valdybos priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos, pranešė BPC. Informacija apie įvykį perduota Vilniaus apskrities greitosios medicinos pagalbos stočiai.

Atvykus ugniagesiams atvira liepsna degė pastato fasadas, apačioje buvo dujų balionai.

Liudininkų teigimu, ties įvykio vieta Visoriuose policija buvo uždariusi eismą, vairuotojai buvo raginami rinktis aplinkinius maršrutus.

Atvaizdas iš „Waze“ programėlės/Visorių g. atkarpa ties sankryža su Mykolo Sleževičiaus gatve, kurioje dėl gaisro laikinai buvo uždarytas eismas.
Atvaizdas iš „Waze“ programėlės/Visorių g. atkarpa ties sankryža su Mykolo Sleževičiaus gatve, kurioje dėl gaisro laikinai buvo uždarytas eismas.

Pirminiais duomenimis, žmonių pastato viduje nebuvo.

Nors vilniečiai užfiksavo virš miesto pakilusį dūmų stulpą, ugniagesiai pranešė, kad liepsnas sėkmingai pavyko sustabdyti.

Gaisro gesinimui pasitelktos 2 automobilinės cisternos, vandens transportavimo automobilis ir autokopėčios.

Pranešta, kad gaisras kilo įmonės „Citus“ statomame „Visi savi“ daugiabutyje.

Kol kas neaišku, kokių nuostolių padarė gaisras, tačiau užgesinus ugnį buvo matyti pajuodęs visas daugiaaukščio pastato fasadas.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Visorių gatvėje kilęs statomo daugiabučio gaisras
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Visorių gatvėje kilęs statomo daugiabučio gaisras

Bendrovės atstovas: pastato konstrukcija nenukentėjo

15min susisiekus su „Citus“ atstovu R.Stalnionu, buvo paaiškinta, kad šiuo metu dar nėra žinomi tikslūs patirti nuostoliai – ties nuostolių vertinimu dirba ekspertai.

„Projektas yra apdraustas, bendradarbiaujame su draudimo bendrove, o tai turėtų pagreitinti procesus. Iš pradinio vertinimo – svarbiausi pastato konstrukciniai elementai nenukentėjo. Kaip ugniagesiai pranešė, gaisras kilo sprogus dujų balionui, nes žiemą pastatas buvo uždengtas ir šildomas, kad būtų galima vykdyti darbus, reikalaujančius aukštesnės oro temperatūros.

Pastato fasadas buvo uždengtas putų polistirenu, tačiau nebuvo spėta armuoti, o jis pats yra labai degus... Lengvai „pagavo“ ugnį, todėl ji staigiai išplito“, – aiškino R.Stalnionis.

Atstovas paminėjo, kad pastate yra tik butai, tačiau toje pastato dalyje, kurioje vyko gaisras, nė vienas butas dar nėra parduotas.

„Ten reikės pakeisti viską, kas sudegė. Sudegė ir langai, ir pirmo aukšto vitrinos. Neatlaikė ir aliuminis plastikas. Langai dužo ir nuo sprogimo bangos. Visus dalykus, kas nepataisoma, bus būtina keisti. Šveisti, be abejo, smėliuoti fasadą. Didelė nelaimė. Dar apmaudžiau, kad tai įvyko žiemą“.

Kaip teigė atstovas, projekto pabaiga buvo numatyta ateinančių metų vasario mėnesį. Ir vis dėlto, kadangi projekto statybos vyko greičiau, negu buvo planuota, bendrovė turi vilties, jog statybos užtrukti turėtų tik minimaliai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius