Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje sulaikyta 4 plėšikų grupė, vienas įtariamųjų smaugdavo aukas iki sąmonės netekimo

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo valdybos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnai, atlikę kriminalinės žvalgybos veiksmus ir priemones, už sunkių nusikaltimų padarymą sulaikė keturis vilniečius – V. S. (gimusį 1969 m.), S. I. (gimusį 1978 m.), E. L. (gimusį 1981 m.) ir V. A. (gimusį 1975 m.). Visi jie įtariami plėšimų Vilniaus gatvėse, namų laiptinėse ir net įsibraunant į gyvenamąsias patalpas padarymu.
Įtariamasis V.S.
Įtariamasis V.S. / Kadras iš filmuotos medžiagos

Liepos 8 d. trys įtariamieji buvo sulaikyti vienu metu skirtinguose sostinės rajonuose, ketvirtas – liepos 16 d. Įtariamieji prie prekybos centrų ar pinigų išmokėjimo bankomatų pasirinkdavo pagyvenusį asmenį, jį sekdavo iki daugiabučio gyvenamojo namo laiptinės ar buto, ir vėliau, nukentėjusiajam rakinant buto duris ar tiesiog laiptinėje, panaudoję fizinį smurtą, užpuldavo pilietį, jį jėga įstumdavo į butą ir pagrobdavo pinigus bei kitą materialinį turtą. 

Kai kuriuos plėšimus, įsibraunant į gyvenamąją patalpą, įtariamieji padarė prisistatę kriminalinės policijos pareigūnais. Prieš nukentėjusiuosius buvo naudojamas fizinis smurtas, grasinama peiliu.

VIDEO: Vilniuje sulaikyti įtariamieji plėšikai

Vienas įtariamųjų ypač pasižymėjo žiauriu elgesiu su nukentėjusiaisiais – spausdamas miego arteriją, smaugdavo tol, kol žmogus prarasdavo sąmonę. Trims įtariamiesiems paskirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas 3 mėnesiams. Dėl kardomosios priemonės skyrimo ketvirtajam artimiausiu metu bus kreiptasi į Vilniaus apylinkės teismą. Visi sulaikytieji ankščiau ne kartą teisti už plėšimus ir vagystes.

Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnai turi duomenų, kad ši nusikalstama grupė  daug plėšimų padarė šių metų gegužės – birželio mėnesiais Karoliniškių, Lazdynų, Naujininkų ir Naujosios Vilnios rajonuose. Asmenų, nukentėjusių nuo šių įtariamųjų ar turinčių kitokių duomenų apie jų nusikalstamą veiklą, pareigūnai prašo kreiptis į Vilniaus policijos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyrių telefonais (8 5) 271 6188 ar (8 5) 271 6207.

Už plėšimą, padarytą įsibraunant į patalpą arba panaudojus nešaunamąjį ginklą, peilį ar kitą specialiai žmogui sužaloti pritaikytą daiktą (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 180 str. 2 d.), numatoma laisvės atėmimo bausmė iki septynerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius