-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vilniuje sulaikyta kontrabandinių cigarečių už 2,7 mln. litų

Muitinės kriminalinės tarnybos pareigūnai Vilniuje sulaikė penkis asmenis, įtariamus neteisėtu disponavimu akcizinėmis prekėmis, ir konfiskavo 375 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių, įvertintų 2,7 mln. litų.
Cigaretės
Cigaretės / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Kaip rašoma Muitinės pranešime, antradienio rytą MKT pareigūnai, tikrindami išankstinę informaciją apie neteisėtą veiklą, nuvyko į Kirtimus. Viename Meistrų gatvėje esančiame angare buvo pastebėti penki asmenys, dėžes iš vienų krovininių automobilių perkraustantys į kitus.

Muitinės kriminalistams „pasisiūlius padėti“, keli dirbę asmenys puolė bėgti, tačiau labai greitai pareigūnų buvo sulaikyti. Patikrinę automobiliuose esančias dėžes, pareigūnai atrado baltarusiškomis banderolėmis pažymėtas cigaretes „Fest“ ir „Premjer“.

MKT pareigūnai sulaikė 375 tūkst. pakelių cigarečių „Fest“ ir „Premjer“ bei automobilius „VW Transporter“, „Daf“ ir „Mercedes Benz“, į kuriuos šios cigaretės buvo sukrautos. Įtardami neteisėtu disponavimu akcizais apmokestinamomis prekėmis kriminalistai sulaikė penkis asmenis, kurių amžius svyruoja nuo 30 iki 40 metų. 

MKT Vilniaus skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis. Kaltininkams gresia bauda arba laisvės atėmimas iki septynerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius